17 köpek asıldı iddiası asılsız çıktı!

yeniizmir.com / Afranur ŞİMŞEK Ankara Yenimahalle'de ,mesire alanının yakınında 11 Haziran tarihinde gerçekleştiği iddia edilen asılan...

yeniizmir.com / Afranur ŞİMŞEK

Ankara Yenimahalle'de ,mesire alanının yakınında 11 Haziran tarihinde gerçekleştiği iddia edilen asılan köpekler olayının iç yüzü ortaya çıktı. Medya'nın çarpıttığı olay hakkındaki gerçekleri, olayın bizzat içinde bulunan ve halkın İnci Anne olarak tanıdığı İnci Aksoyoğlu anlattı.

İnci Anne Barınağı'nın sahibi İnci Aksoyoğlu olay günü ile ilgili şu bilgileri aktardı.

'O akşam barınaktan geç çıktık saat 10 civarındaydı. Bizim barınağımız söz konusu bölgeye yakın. O bölgede besleme yaptığımız canlar var. Besleme yapmak için alana gittik, Büyük köpekler var orada beslediğimiz. Bir baktık aralarında 3 tane yavru var. Bu bebekler nereden geldi dedik , şaşırdık. Panik olduk, büyükler yaşatmazlar çünkü. Ne yapacağız bu bebekleri derken bir adam geldi aracıyla, beyaz bir araba. Hanımefendi siz burada hayvanlara bakıyorsunuz biliyoruz biz sizi dedi. Bu mesire alanında zaman geçiren insanlardan biri bu kişi. Aşşağıda, ondan fazla yavru var dedi. N'olur gidip onlarla da ilgilenebilir misiniz dedi. Nerede dedim, Aşşağıda Büyükşehir Belediyesinin aracı geldi dedi.

Ben şaşırdım, büyükşehir'in bu saatte ne işi var burada dedim. Bir köpeği asmışlar, onu da biz ihbar ettik dedi.

Biz kızımla apar topar oradaki üç yavruyu attık arabaya, Büyükşehir Belediyesi'nin bulunduğu alana gittik. Saat 10'u geçmişti.'

Her şey 1 saat içinde olup bitti

İnci Aksoyoğlu, olay yerine ulaştığında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir araç ve iki yetkilinin olay yerinde olduğunu belirtti. İnci Hanım'ı tanıyan görevliler, asılan köpek hakkında ilgili video ve fotoğrafı inci hanıma gösterdi. Olay yerine Ankara Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Şener'in ve Jandarma'nın olay yerine gelmesiyle birlikte çevrede çok sayıda bulunan yavrular toplanmaya başladı. İnci Hanım '1 yetişkin köpek asılmış, 16 canlı bebek atılmış o araziye, bu ikisi farklı olar, Asılan köpek ile bu yavrular sadece aynı bölgede. Ancak iki olay arasındaki mesafe de uzak. Bu 16 can başka bir bölgeden alınıp atılmış, ama belediye atmamış belli. Barınak kokmuyorlar. Ben tanırım ben bu işe yıllarımı verdim barınak kokusunu hemen tanırım belli temizler. Artık hobi bahçelerinden mi bırakıldı nereden bırakıldı bilmem getirip oraya bırakmışlar. İki tanesine araba çarpmış ölmüş. Kalan 14 tanesi sağ kalmış.

Sağ kalan 14 yavruyu da Ankara büyükşehir Belediyesi'nin aracına ben ellerimle koydum.

Gecenin bir yarısı saat 11'e geliyordu. Zaten o bölge güvenli değil. O bebeklerin orada kalması mümkün değil. Bir de ertesi gün bölgeye felaket bir yağmur yağdı' sözleriyle medyada 17 asılan köpek olarak yer verilen olayın aslını anlattı. Aynı zamanda bilgi paylaşımında bulunduğu haber kaynaklarının da altını çizerek asılanın tek bir yetişkin köpek olduğunu söylediği halde konunun içine var olmayan unsurlar ekleyerek , haberi çarpıtmalarından dolayı duyduğu üzüntüyü belirtti.

Asılan köpek ile ilgili ne olacak

İnci Aksoyoğlu, olay yerine gittiğinde yalnızca belediye'nin aracının orada olduğunu, ardından, Jandarma Ekibi , Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Şener, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek amacıyla kurduğu HAYDİ Polis ekibinin ve Savcının geldiğini belirtti.

Jandarma gelince bana dedi ki jandarma komutanı, teyzem sen şöyle bizim arabaya doğru bir geç dedi, ben de dedim ki bebekleri arabaya koymadan geçmem

' Jandarma Komutanı, bu teyze kim dedi Mustafa Şener Bey'e, Mustafa Bey de dedi ki bu bizim İnci annemizdir , yıllardır hayvanlara bakar. Komutan, teyze tamam sen bizim arabaya geç dedi, o arada kızım da, bir ihbar gelmişti bize kazalı bir köpek ile ilgili. Onu almaya gitti.

Jandarma komutanına dedim ki komutanım benim bu bebekleri büyükşehir'in arabasına tek tek sayarak koymam lazım, burada 14 bebek vardı. Etraf karanlık zifiri karanlık.

Belediyede çalışanlar 9 tane bebeği arabaya koydular. Dedim ki eksik var hayır. 14 tane olacak.

Ellerinde fener vardı o sayede geri kalanları da bulduk. 14 tane canlı bebeği büyükşehir arabasına ellerimle teslim ettim. 16 bebek terk etmişler, ikisine araba çarpmış ölmüşler. Onları da bulduk. Onları da daha sonra gelen , Büyükşehir'in hasta nakil aracına koyduk. Asılan yetişkin köpeği de hasta nalil aracına koyduk.'

İnci Anne, asılan köpeğin bulunduğu bölgeye çıkmak istediklerinde Jandarma'nın müsaade etmediğini. Bölgeyi araştıracaklarını söylediğini de belirtti. İnci Aksoyoğlu, kızının aldıkları ihbardan geri dönmesinin ardından , savcının da olay yerine gelmesiyle birlikte bölgeden ayrıldığını belirtti. Aynı zamanda bölgede bir kamera kaydı aradıklarını ancak görüntü alabilecek mesafede bulunması muhtemel olan tek kameranın bölgede yer alan bir fabrikaya ait olduğunu, o fabrikada da olay yerini gösteren kamera kaydı bulunmadığını belirtti.

Barınağında 600 cana yuva sağlayan İnci Aksoyoğlu, 1 canın da candan olduğunun ve olayın üzüntüsünü yalnızca kendisinin değil çevre halkının da derin şekilde yaşadığının altını çizerek sözlerine ekliyor: 17 can ne demek! 17 canın asılması bizim için çok büyük bir yıkım olurdu… Köpek sahiplenmek isteyen ve olayın takipçisi olmak isteyenler için çağrıda bulunan İnci Aksoyoğlu, sağ kalan 14 bebek için çağrıda bulunuyor: Şu anda o 14 bebek Ankara büyükşehir belediyesinin himayesi altında, görmek isteyen gidip görebilir. Sahiplenmek isteyen gidip sahiplenebilir.

Bakmadan Geçme