15 yaşındaki çocuk ambulanstan atlayarak öldü

TEM Otoyolu üzerindeki Kocaeli geçişi yakınlarında bulunan Hereke Koyu Viyadüğü civarında seyir halindeki bir ambulansın kapısını...

TEM Otoyolu üzerindeki Kocaeli geçişi yakınlarında bulunan Hereke Koyu Viyadüğü civarında seyir halindeki bir ambulansın kapısını açarak yola atladığı iddia edilen 15 yaşındaki İlayda Turhan öldü.

İddialara göre Turhan'ın yanında bulunan yurt görevlisinin çığlığını duyan sürücü ambulansı durdurdu. Turhan'a ilk müdahale, içerisinden atladığı ambulanstaki sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Tüm müdahalelere rağmen Turhan, hayatını kaybetti. Turhan'ın cansız bedeni, otopsi yapılması için Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sakarya'da bir yetiştirme yurdunda kalan Turhan'ın psikolojik sorunları bulunduğu, İstanbul'daki bir klinikte tedavi görmek için sevk edildiği söylendi. Kliniğin Turhan'ı tedavi için kabul etmemesinin ardından Turhan, ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geri götürüldüğü sırada ambulanstan yola atladı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri de ambulans sürücüsünü, iki sağlık görevlisini ve yurt görevlisini ifadelerini almak için karakola sevk etti. Olay üzerine otoyol üzerinde yoğun trafik yaşandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme