12 yaşındaki çocuğun katili Menzilciler mi?

Gazeteci Mehmet Yetim, kaçak bir medresede öğrenim gören ve Şanlıurfa’da bir ahırda asılı bir şekilde ölü...

Gazeteci Mehmet Yetim, kaçak bir medresede öğrenim gören ve Şanlıurfa'da bir ahırda asılı bir şekilde ölü bulunan, 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak hakkında iddialar öne sürdü. Dakak, okula gitmek üzere evlerinden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Çocuk 12 Haziran günü asılı ve ölü halde bulunmuştu.

Abdülbaki Dakak'ın kayıp ilanını haber yapan gazeteci Mehmet Yetim, çocuğun ölümünün intihar olduğuna inanmadığını söyledi. 'Çocuk kayboluyor ve günler sonra yatılı kaldığı medresenin 6-7 metre yakınındaki bir ahırda bulunuyor. Çocuk okuldan ayrılıp yatılı kaldığı bu medreseye gidiyor ancak çocuğun kaybolduğunu bir gün sonra söylüyorlar. Çocuğun kayıp olduğunu öğrendiklerinde neden en yakın çevreye bakmadılar? Medresenin yakınındaki ahıra bakılmadan Şanlıurfa'daki hastanelere su kanallarına bakılıyor. 12 Yaşındaki bir çocuk nasıl kendini asar?' dedi.

Yetim'in söylediğine göre çocuğun gittiği, kaçak şekilde 2018'den beri çalışan Kur'an kursunun finansal desteğini nereden aldığı belli değil, çünkü bir devlet kurumuna bağlı değil. Ortalama 100 çocuk bu kursta Kur'an öğreniyor.

Çocuğun yaşadığı ev ile kurs arasında 100 kilometre fark olduğunu, bunun şüpheli bir durum olduğunu ve çocuğun defalarca kez buraya gitmek istemediğini söylediğini belirten Yetim, 'Bu medrese Semerkand Vakfı'na bağlı. Menzil cemaatine yakın isimler tarafından eğitim veriliyor, oradaki hoca Menzil cemaatine bağlı. Medresedeki hocayı aradım ama ulaşamadım. Bu olay detaylıca soruşturulmalıdır. Ben bu çocuğun intihar ettiğine inanmıyorum.' sözlerini de ekledi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme