11 yaşındaki kız, 8 ay sonra tecavüzcülerinin serbest kalmasının ardından intihar etti

Halk TV’de yayınlanan Kayda Geçsin programında konuşan gazeteci Timur Soykan, Hakkari’deki Yüksekova ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki...

Halk TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında konuşan gazeteci Timur Soykan, Hakkari'deki Yüksekova ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Esra isimli bir kızın cinsel tacize uğradığını anlattı. Talihsiz kız, tecavüzcüleri olduğu iddia edilen Nihat Yılmaz, Veysi Yılmaz ve Zahir Yılmaz'ın 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmelerinin ardından intihar etti.

3 şüphelinin tecavüzü kayda aldıklarını ve birine durumu bildirmesi halinde Esra'yı öldürmekle tehdit ettiklerini de iddia eden Soykan, küçük kızın tedavi altındayken hemşireye durumu anlattığını belirterek 'Bu 3 kişi hakkında soruşturma başlatılıyor ve tutuklanıyorlar. HTS kayıtlarında da Esra ile bu şahısların iletişim kurulduğu ortaya çıkıyor. Baz sinyali de var. Adli Tıp kontrolünde tecavüz de tespit ediliyor. Ancak raporda, erkek DNA'sı olduğu ama kadın DNA'sı ile karıştığı için kimliğin belirsiz olduğu yazıyor. Raporda meni de bulunmasına rağmen bu belirsizlik nedeniyle bu tutuklular tahliye ediliyor' dedi.

Köylüler Esra'nın ailesine baskı yaptı

Köyde bulunan kimi vatandaşların da Esra'nın ailesine şikayeti geri almaları için baskı yaptığını iddia eden Soykan, üç şüphelinin tahliyesinden 10 gün sonra Esra'nın canına kıydığını anlattı.

İntiharın ardından bile köylü vatandaşlar tarafından Esra'nın ailesi üzerine kurulan baskının son bulmadığını belirten Soykan, Esra'nın annesinin beyin kanaması nedeniyle öldüğünü, babanın ise diğer çocukları korumak için şikayetini geri aldığını vurguladı.

Son olarak AKP İl Başkanı Zeydani Kara'nın sanıkların avukatı olduğunu iddia eden Soykan, 'böyle rastlantı olur mu' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme