10 bin adetle başladı, şimdi sayısı 3 milyonu buldu

Sivas'ta müşterek çiftçi, 6 sene ilkin 10 bin adet solucanla başladığı basma üretiminde 3 milyon solucan...

Sivas'ta müşterek çiftçi, 6 sene ilkin 10 bin adet solucanla başladığı basma üretiminde 3 milyon solucan sayısına ulaştı. Ürettiği solucan gübresini bahçesinde mevcut ağaçlar ve sebzelerde kullanan ekinci verimini gözle görülmektedir halde artırdı.

 

Sivas'ın Gemerek ilçesinde canlı Eren Korkmaz,2017 senesinde solucan gübresi üretmeye değişmeyen verdi. Yaklaşık 10 bin adet Kırmızı Kaliforniya Solucanı düzlük Korkmaz, bu sayıyı tahminî 3 milyona çıkardı. salname tahminî 15 titrem solucan gübresi üreten Eren Korkmaz, ürettiği tabii gübreyi bahçesinde mevcut badem ağaçlarında ve sebzelerde kullandı.

 

'10 bin solucan ile başladık, 3 milyona ulaştık'

 

Solucan gübresi tesisi ile ait bilgiler verici Eren Korkmaz, 'Burası solucan gübresini ürettiğimiz çadırımız. Ağaçlarımıza da bu gübreden vermekteyiz. Biz solucan gübresi işine 2017 senesinde 10 bin solucan ile başladık. Şu anda tahminî 3 milyona andıran solucanımız var. Bunlar başta basma düşüncesince münfail al kaliforniya solucanı' ifadelerine arazi verdi.

 

'Muazzam müşterek mahsul alıyoruz'

 

Solucan gübresinin zirai üretimde şişman mahsul sağladığını anlatım fail Korkmaz, şu ifadelere arazi verdi:

 

'Burada ürettiğimiz gübreleri ağaçlarda ve sebzelerde kullanıyoruz. Gerçekten de koskoca müşterek mahsul alıyoruz. Bunların mamaları var. Üzerinden 6 ay esbak kocabaş efsanevi gübresi, çay posası, saman, husye kabuğu, atom çekirdeği kabil şeyler veriyoruz. Çok çok acı, besili ve asitli şeyleri yemiyorlar. Bu mahsul açısından ağaçları da, sebzeleri de etkiliyor. Şu anda salname 15 titrem yöresinde solucan gübresi alıyoruz. Büyütmeyi düşünüyoruz. Bu rakamı maaş adına edinmeyi istiyoruz'

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme