1 MAYIS İÇİN GÜNDOĞDUDAYIZ

Eğitim-Sen Ödemiş baştemsilcisi Selim Şahan, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 1 Mayıs&rsquoın...

Eğitim-Sen Ödemiş baştemsilcisi Selim Şahan, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın tüm dünyada kabul edilmiş bir emek bayramı olduğunu belirterek, yasaklamalarla bir yere varılamayacağını söyledi.

Eğitim Sen olarak Ödemiş'te bayramı kutlamak istediklerini ve konuyla ilgili bazı girişimlerde bulunduklarını belirten Şahan, seçim öncesi olması nedeniyle bu girişimden vaz geçtiklerini söyledi.

1 Mayıs için İzmir'deki kutlamalara katılma kararı aldıklarını belirten Şahan, Ödemiş'ten İzmir'e üç otubüsle gideceklerini belirterek, 'Kimi arkadaşlarımız da tatil olması nedeniyle bir gün öncesinden İzmir'e gittiler. Gelecek yıl kutlamaların Ödemiş'te yapılması için daha önceden girişimlerde bulunacağız. Özel bir programla bu günü Ödemiş'te kutlamamamız önünde herhangi bir engel yok. Ülkemizde, isteyen herkes yasal çerçeve içinde bayramını kutlayabilmeli ve gösterisini yapabilmeli' dedi.

1 Mayıs'a saygı duyan herkesi bu etkinliklere davet etmek istediklerini belirten Şahan, bayramın emek ve demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi için bir fırsat olduğunu belirtti.

Şahan gün dolayısıyla şu açıklamaları yaptı:

'1 Mayıs, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye`de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlanıyor.

Ülkemizde de bir taraftan kamuda esnek çalışma, angarya, taşeronlaştırma uygulamaları ile güvencesiz istihdam uygulamaları artarken, diğer taraftan eğitim, sağlık gibi en temel kamu hizmetleri hızla piyasa ilişkileri içine çekildi. Kamuda esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının yaygınlaşması, iş güvencemiz başta olmak üzere, en temel özlük haklarımızın elimizden alınmak istenmesi, zorunlu rotasyon başta olmak üzere çalışma ve yaşam koşullarımızı zorlaştıran uygulamalar karşısında susmamız, geleceğimizi ipotek altına alan yasal düzenlemelere ve fiili uygulamalara daha fazla seyirci kalmamız mümkün değildir. Kamu emekçilerine yönelik olarak başlatılan soruşturma, sürgün ve performans değerlendirme uygulamaları ile angaryaya ve köleci çalışma koşullarına karşı tüm eğitim ve bilim emekçileri olarak ortak talepler etrafında birleşmek ve hak gasplarına karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız.

Bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep eden, en demokratik talepleri bile baskı ve şiddet uygulayarak bastırmaya çalışan siyasi iktidarın kendine demokrat, sahte özgürlükçü yüzü toplumun geniş kesimleri tarafından görülmeye başlandığı bir dönemde 1 Mayıs`ın güçlü bir şekilde kutlanması önemlidir'

Nihat Çakıroğlu

Bakmadan Geçme