1 BÖLGE ADAYI BAKAN EROĞLU YÖRÜK KIYAFETİ İLE SAHADA

&ldquoÜRETİCİNİN KALKINMASINDA ORMANLAR LOKOMOTİF OLACAK&rdquo  Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı...

'ÜRETİCİNİN KALKINMASINDA ORMANLAR LOKOMOTİF OLACAK'

 Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ödemişliler ile bir araya geldi.

Ödemiş'e körüklü efe çizmesi, kasket şapka ve puşi ile gelen Bakan Veysel Eroğlu Ödemiş'in batı köylerinden olan Bülbüller köyünde Ödemişliler ile buluştu.

Köyde davul zurna ile karşılanan Veysel Eroğlu köylülerden büyük ilgi gördü.

Programa Ödemiş Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Bülbüller Muhtarı Süleyman Çoban, çevre mahalle muhtarları ve Bülbüller sakinleri katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra halk oyunları gösterileri ile devam etti. Bakan Veysel Eroğlu halk oyunları ekibine teşekkür ederek oyuncular ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çiftçilere zeytin ağacı sertifikası, aşılama ve doğaya keklik programında açılış konuşmasını ilk olarak Bülbüller muhtarı Süleyman Çoban yaptı.

Çoban, 'Sayın Bakanım köyümüze hoş geldiniz. Sizlerin ormanlarımızdaki çalışmalarımız ve bizlere verdiğiniz destek ile bizler daha güzel kazançlar elde ettik. Köyümüze gelerek bizleri onurlandırdığınız için köy halkım adına teşekkür ediyorum' dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 'Yıllarca devletin vergi memurlarının, tahsildarlarının gelip gittiği siyasetçilerin hükümet konağı meydanından gelip gidip plaka veren yetkililerden sonra bu bölgeye can verdiniz hayat verdiniz. Başladığımız yerde 2004 yılından sonra efsane haline gelmiş Beydağ barajını bitirdiniz sadece benim ilçemde 4 baraj, onlarca kanal, ıslah çalışması yaptınız. Ödemiş'e, küçükmenderes havzasına yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Körüklü çizme ve Yörük kıyafeti ile sahaya inen Bakan Veysel Eroğlu yatırımlardan bahsetti, üreticinin her zaman yanında olduklarını söyledi.

'BİZDEN ÖNCE BU BÖLGEYE ÇİVİ ÇAKILMAMIŞ'

Bakan Eroğlu, 'Bakan olduktan sonra bu bölgeye hiçbir şey yapılmadığını gördüm üzüldüm ve hemen arkadaşlara talimat verdim barajlar, göletler, ıslah çalışmaları, bal ormanları yapmaya başladık. Adam eksen biter denilen bu havzada üreticiler 250 metre yerin altından su çekerek üretim yapmaya başlamış. Tuzlu su yüzünden toprak zarar görmüş 10 yıl daha devam etseydi toprak çoraklaşacak hale gelecekti. Bu yüzden barajlar, göletler yaptık. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdaoğan'ın talimatı ile bu işleri yaptık.'

'KÜÇÜKMENDERES'E HİZMET ETMEK İBADETTİR'

'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor çünkü kaybedecek vaktimiz yok. O bakımdan güzel İzmir'e, Ödemiş'e, özellikle Küçükmenderes havzasındaki insanlara hizmet etmek bizim için ibadettir. Bugünde sizlere birkaç tane daha müjde vereceğim. DSİ olarak büyük çalışmalar yatık.'

'7 BARAJ YAPTIK, YAPIYORUZ'

'Burada 7 baraj yapılabilir bunların hepsine başladık bir kısmını bitirdik bir kısmını da yapıyoruz. Birde Beydağ barajı var o günkü başbakanımızın talimatı ile geldim baktım projede yanlışlıklar vardı 76 yılda bitmesi planlanan barajı biz 3 yılda bitirdik. Aktaş barajı %70 bitti bu sene de biteceğiz ve 15. 800 dekar araziyi sulayacak. Zeytinova barajını bitirdik kısa zamanda bitti. Ergenli barajının ihalesi yapıldı yakında başlıyoruz.'

'İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İN YAPMASI GEREKENLERİ DE YAPIYORUZ'

'İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken dere ıslahını yapamıyor biz yapalım dedik. Yıldırım hızı ile derelere girdik. Yapamıyorsa biz yaparız üşeniyorsa biz gayret ederiz. Ödemiş'e 3 ayrı noktada otomatik meteoroloji ölçüm cihazı kuruyoruz. Bunların yanında ormanlarımız eskiden devlet ormanıydı şimdi millet ormanı oldu. Bizler millet dedik farkımız da budur. Ormandan istifade edemezsin vardı bir dal araca koysan kanun önüne çıkıyordu. Madem millet diyoruz. Milletimizin kalkınması için ormanlar lokomotif olacak.'

'ARICILARA %20 HİBE, KÖYDE HER HANEYE 70 ZEYTİN AĞACI'

'Arıcılar ve bal üretimi için bal ormanları kuruyoruz. Bugün doğaya keklik salacağız. Ormanlarda delice olan ağaçları zeytin olarak aşılama yapıyor ve kura ile sizlere bugün dağıtacağız. Bu yolla üretimi destekliyoruz. Şuan size her haneye 70 zeytin ağacı vereceğiz. Bal ormanında üretim yapmak isteyen üreticilerimizi de %20 hibe destek veriyoruz. Bizler bu işleri sizlerin verdiği vergiler ile yapıyoruz. Birileri konuşur bizler yaparız desteklerinizi istiyoruz. Hayırlı olsun.'

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından üreticilere zeytin ağaçlarının yer aldığı belgeleri kura çekerek teslim etti.

Buradaki programın ardından doğaya keklik salınımı yapıldı. Bakan Veysel Eroğlu Bülbüller köyüne programından sonra Ödemiş ilçe merkezine gelerek Ak Parti Ödemiş ilçe başkanlığı ile Ödemiş Belediyesine ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Ahrandı Restoranda muhtarlar ile öğle yemeğinde buluşan Bakan Eroğlu daha sonra Kiraz ve Beydağ ilçelerini de ziyaret etti.

 

Bakmadan Geçme