Altınordu’nun yıldızlarına kanca

İzmir ekibi Altınordu'nun genç oyuncularına Avrupa ve Türkiye'den ciddi talipler var. Türk futboluna sayısız yetenek kazandıran...

İzmir ekibi Altınordu’nun genç oyuncularına Avrupa ve Türkiye’den ciddi talipler var. Türk futboluna sayısız yetenek kazandıran kırmızı-lacivertlilerin kalecisi Ali Emre’yi Danimarka’dan Nordsjaelland’ın yanı sıra Ankaragücü isterken, Muzaffer Kocaer ise Avusturya’nın radarına girdi.

Spor Toto 1. Lig’de tutunmayı başaran Altınordu’nun yıldızlarının talibi artıyor. Altyapısından yetişen Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Berke Özer, Barış Alıcı, Yiğit Emre Çeltik ve Burak İnce gibi gençleri Avrupa sahnesine çıkaran İzmir temsilcisinin iki genç yıldızı daha Avrupa ve Süper Lig ekiplerinin gündemine geldi. Başarılı file bekçisi Ali Emre Yanar için Süper Lig’in yeni temsilcisi Ankaragücü devreye girerken, Muzaffer Kocaer’e ise Avusturya Bundesliga’da mücadele eden iddialı bir kulübün kanca attığı ifade edildi.

Satıştan pay talebi
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Danimarka ekibi Nordsjaelland’ın istediği Ali Emre için Süper Lig’den Başkent ekibi de devreye girerken kırmızı-lacivertli yönetim satışa sıcak bakıyor. Geçen sezon 33 maçta forma giyen 23 yaşındaki eldiven için kurmaylar, en az 750 bin Euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan da yüzde 25 pay talep ediyor. Yönetimin, son 2 sezonda A takımın vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelen 20 yaşındaki orta saha Muzaffer’in de kendisini geliştirebileceği bir Avrupa takımına gitmesine izin vereceği öğrenildi.

Metehan’ı bekliyor
Dış transferde ilk imzayı Akhisarspor’dan Bertuğ Bayar’a attıran Altınordu, daha önce talip olduğu Adana Demirspor’dan eski golcüsü Metehan Mimaroğlu’nu da renklerine bağlamak için gün sayıyor. Yeni teknik patronu Ufuk Kahraman’ın raporu doğrultusunda Metehan için girişimlere başlayan yönetim, 27 yaşındaki futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Geçen sezon Süper Lig’de 9 maçta forma giyen Metehan, geçen sezon yaz transfer döneminde Adana ekibine transfer olmuştu.

Şazenuş KESKİN

 

Bakmadan Geçme