• Haberler
  • İzmir
  • Altıncı geleneksel demokrasi yürüyüşü düzenlendi

Altıncı geleneksel demokrasi yürüyüşü düzenlendi

Rektör, Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER'in liderliğinde üniversite öğretim üyelerinin ve idari personelinin ellerinde Türk Bayraklarıyla katılım...

Rektör, Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER’in liderliğinde üniversite öğretim üyelerinin ve idari personelinin ellerinde Türk Bayraklarıyla katılım gösterdiği “Demokrasi Yürüyüşü”, Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan Rektör, Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, “Demokrasi Yürüyüşü” nün Türk akademisinin, demokrasiye olan inancı ve bağlılığının ifadesi olduğunu belirtti.

Dr. Bedriye TUNÇSİPER konuşmasında “Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden iç ve dış odakların ihanet girişimlerine karşı dik durmak, ulusal bütünlüğümüzden taviz vermemek ve bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bir diğer görevimiz ise; bu bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Bu anlamda Demokrasi Yürüyüşümüz; akademisyenlerin cübbeleri ve ellerinde Türk Bayrakları ile katılarak, demokrasiye olan bağlılığın vurgulandığı, demokrasi uğruna kahramanlık gösterenlerin hatırlandığı bir etkinlik olarak genç kuşakta milli bilinç oluşturmayı hedeflemektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi 15 Temmuz Şehit ve Gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır” diyerek gerçekleştirilen yürüyüşün amacına ve önemine değindi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme