• Haberler
  • İzmir
  • Alsancak’taki Okulun Durumu Velileri Endişelendiriyor: Ranta Kurban Ediliyor İddiası

Alsancak’taki Okulun Durumu Velileri Endişelendiriyor: Ranta Kurban Ediliyor İddiası

Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun depreme dayanıklı...

Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun depreme dayanıklı olmadığına dair alınan karar, veliler arasında tartışmalara yol açıyor. Yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, okulun depreme karşı güvenli olmadığı gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verilmiş. Ancak veliler, bu kararın aslında okulun ranta kurban edilmesi anlamına geldiğini düşünüyor.

Veliler, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Konuşma yapan Meryem Yılmaz, depreme dayanıksızlık raporunun kendilerine sunulmasını talep etti. Ayrıca, daha önce okulun öğrencilerinin Konak Bilim Sanat Merkezi’ne taşınması kararı verildiğini hatırlatarak, o dönemde okullarını geri almak için mücadele ettiklerini ve şimdi de aynı şekilde okullarını rant uğruna kaybetmek istemediklerini belirtti.

Veliler, okulun tahliye edileceğine dair bilginin kendilerine kendi çabalarıyla ulaştığını, ancak yetkililerin bu konuyu gizlemeye çalıştığını ifade etti. 2016 yılında benzer bir durumu yaşadıklarını ve şimdi de deprem bahanesiyle okullarının tahliye edilmeye çalışıldığını dile getirdi. Veliler, eğer gerçekten depreme dayanıklılıkla ilgili bir rapor varsa bunun kendilerine sunulmasını talep ediyorlar.

Meryem Yılmaz, küçük yaşta olan öğrencilerin bu okulda eğitim aldığını ve çalışan velilerin çocuklarının etüt merkezlerine olan erişimini kaybetmek istemediklerini belirtti. Okulun taşınacağı Meliha Özakat İlkokulu’nun da sağlam olup olmadığı konusunda da endişelerini dile getiren Yılmaz, raporun sunulması durumunda öğrencilerin can güvenliğinin daha iyi sağlanabileceğini ifade etti. Ayrıca, neden okulun depreme dayanıklılığı 2016 İzmir Depremi’nin ardından 3 yıl daha devam ettiği konusu da velilerin sorguladığı bir nokta olarak öne çıkıyor.

Okulda çocuğu eğitim gören İlker Sofracı da aynı görüşü paylaşıyor. Ellerinde rapor varsa neden velilere sunulmadığını soran Sofracı, çocuklarının güvenli eğitim almasını istediklerini vurguluyor. Ayrıca, Meliha Özakat İlkokulu’nun da yaşananlardan daha eski olmasına rağmen neden sağlam kabul edildiğinin açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getiriyor.

Alsancak’taki bu okulun durumu, veliler arasında ciddi bir endişe ve tartışma yaratmış durumda. Veliler, okullarının gerçekten depreme dayanıklı olup olmadığını belirleyen raporun kendilerine sunulmasını talep ederken, yetkililerin bu durumu gizlemeye çalıştığına dair şüphelerini dile getiriyorlar.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme