• Haberler
  • Gündem
  • Alkollü araç kullanırken çocuk öldüren eski Gercüş kaymakamına 2 yıl hapis

Alkollü araç kullanırken çocuk öldüren eski Gercüş kaymakamına 2 yıl hapis

15 Temmuz 2022’de Batman’ın Gercüş ilçesinden, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine doğru ilerlerken 13 yaşındaki çocuk Muhammet Çelik’i...

15 Temmuz 2022’de Batman’ın Gercüş ilçesinden, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine doğru ilerlerken 13 yaşındaki çocuk Muhammet Çelik’i ezerek öldüren eski kaymakam Server Sinanoğlu, 2 yıl hapis cezası aldı.

Kaza, aracın trafik ışıklarında kontrolden çıkmasıyla gerçekleşmişti. 13 yaşındaki çocuk yaşamını yitirirken, Mustafa Oral isimli bir vatandaş da yaralanmıştı.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava karara bağlandı. Eski kaymakam Server Sinanoğlu’nun katılmadığı karar duruşmasında, çocuğun ailesinin avukatı ve sanığın avukatı hazır bulundu. Mütalaada eski kaymakam, taksirle bir kişinin ölümüne neden olmakla suçlanıyordu.

13 yaşındaki çocuk asli kusurlu, alkollü kaymakam tali kusurlu

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor ile delillerin erken toplanmış olması ve çocuğun ailesinin şikayetten vazgeçmesi üzerine Sinanoğlu hakkındaki karar erken verildi. Rapora göre okul çıkışında bulunan yaya geçitlerini kullanmadığı ve ışıklarla levhalara dikkat etmediği için ölen 13 yaşındaki Muhammet Çelik, asli kusurlu sayıldı.

Yaya geçitlerini, ışıklara ve trafik levhalarına rağmen yasalara aykırı bir biçimde hızını yavaşlatmayan ve çocuğu çarparak öldüren kaymakam ise kaza sırasında alkollü olmasına rağmen tali kusurlu sayıldı.

Hız sınırı 53 km aşılmış

Olay yerini gözlemleyen kameralara rağmen sanık kaymakamın hızı, ilk bilirkişi raporuna göre tespit edilememişti. Sanığın kavşağa hız limitini düşürmeden girmiş olması ve şehir içindeki hız limitini aştığı ise belirtilmişti.

İstenen ikinci bilirkişi raporunda ise sanık kaymakamın hızının 103 kilometre olduğu, bu hızla yasal sınırın 53 kilometre aşıldığı yazılmıştı.

Kaymakam, önce 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından cezada artırım yapılarak 2 yıl 8 aya yükseltildi. Verilen son karara göre ise kaymakam tali kusurlu sayıldığı için ceza yeniden 2 yıl 2 ay 20 güne indirildi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme