• Haberler
  • Alıcı gelmeyince kendi satıyor

Alıcı gelmeyince kendi satıyor

Para kazanırım umudu ile tarlasına ektiği karpuz para etmeyince Ödemişli üreticiler, ürettikleri ürünü traktör kasalarında perakende...

Para kazanırım umudu ile tarlasına ektiği karpuz para etmeyince Ödemişli üreticiler, ürettikleri ürünü traktör kasalarında perakende satmaya başladılar. Tarlada kilosu 20 kuruşa kadar düşen ve alan satanın olmadığı karpuz piyasası, bu yıl da hüsran ile sona erdi. Havaların sıcak gitmesi, bayram nedeniyle hallerin kapanması ve ihracat kapılarının açılmaması nedeniyle karpuzun toplanmadan tarlada kaldığını söyleyen Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’nde karpuz üreticiliği yapan Halil Erkan, çareyi ürünü perakende satmakta buldu. Her yıl tüccarın karpuz satın almak için tarla gezdiğini belirten Erkan, “Bu yıl tüccar da yok, hava da yok. Tam yağışlardan kurtulduk, ürün gelişmeye başladı derken bu kez kavurucu sıcaklarla karşılaştık. Araya bayram tatili de girince, hiç olmazsa kurtarabildiğimiz kavunları kendimiz pazara getirip üreticiden tüketiciye doğrudan satış yapmaya başladık. Bu bizi kurtarmaz ama kimi masraflarımızı kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.

İlçe ve il pazarlarında 76 kuruş ile 1 lira arasında alıcı bulan karpuzu 40-50 kuruşa perakande sattığını ifade eden Erkan, “Beldemizde karpuz üretimi yaygındır. Sadece ben değil, benim gibi birçok arkadaş da aynı yöntemi kullanıyor. Beydağ ve Kiraz yolunu kullananlar durup karpuzlarımızdan satın alıyorlar” şeklinde konuştu.

Haber: Bilgehan Sakıcı

 

Bakmadan Geçme