Aliağa’nın Kodlamada Uluslararası Gururu

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa'dan Aslan Ateş Sarıbaş 'Uluslararası STEM Olimpiyatları'nın kodlama kategorisinde 3. sınıflar...

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,

Aliağa’dan Aslan Ateş Sarıbaş ‘Uluslararası STEM Olimpiyatları’nın kodlama kategorisinde 3. sınıflar düzeyinde dünya birincisi oldu. Aynı olimpiyatlarda Fevzi Başar 2. sınıflar düzeyinde dünya üçüncüsü oldu. Aliağa’dan gelen gururlandıran başarıya Belediye başkanı Serkan Acar ilgi gösterdi. Aslan Ateş Sarıbaş’ı ve Fevzi Başar’ı makamında misafir etti.

STEM (Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Matematik) sorularını temel alan ve Main Tean Organization tarafından Almanya’da yapılan Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda İzmirli öğrenciler başarılarından söz ettirdi.114 ten fazla ülkenin , bin 200 ‘den fazla kurs ve okul, 11 binin üzerinde öğrenci ile çevrimiçi katılım gösterdiği  olimpiyatta, Aliağalı öğrenciler yüksek başarıları gösterdi. Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerinden Aslan Ateş Sarıbaş Kodlama alanında 3.sınıf düzeyinde Dünya birincisi, Fevzi Başar Celepoğlu ise 2. sınıflar düzeyinde dünya üçüncüsü oldu.

Uluslararası alanda dijital olarak Aliağa’yı temsil eden öğrenciler ve Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu Müdürü Eren Çelikkıran, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın makamında ağırlandı ve tebrik edildi.

(İHA)

Bakmadan Geçme