• Haberler
  • Aliağalı vatandaşlar Selçuk'u gezdi

Aliağalı vatandaşlar Selçuk'u gezdi

Aliağa Belediyesi ile muhtarlıklar işbirliğinde her hafta düzenli olarak yapılan kültür gezileri kapsamında Kültür Mahallesi Muhtarlığı'na...

Aliağa Belediyesi ile muhtarlıklar işbirliğinde her hafta düzenli olarak yapılan kültür gezileri kapsamında Kültür Mahallesi Muhtarlığı’na bağlı vatandaşlar, İzmir’in gözde turistik bölgelerinden olan Şirince, Maket Köy ve Alaçatı gezisi gerçekleştirdi. Belirlenen kontenjan dahilinde Kültür Mahallesi Muhtarlığı’na kayıt yaptıran vatandaşlar, günübirlik tur ile İzmir’in en popüler köylerinden olan Şirince, Maket Köy ve Alaçatı yerinde görme imkanı buldu. 
 

Geziye katılanlar Şirince gezisinden sonra Selçuk’ta Nazmiye ve Ayhan Çetin çiftinin çocukluk öykülerinin silinip gitmemesi için kurdukları Maket Köy Müze’de Anadolu köy yaşamı ve geleneklerini bütün ayrıntılarıyla görme şansını buldu. Vatandaşlar, ikinci turda ise İzmir’in tarihi taş evleri ve rüzgar sörfüne elverişli plajları ile ünlü Alaçatı’yı gezdi. 

Kültür gezilerinden vatandaşların memnuniyet duyduğunu belirten Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen, “Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımız, muhtarlığa gelerek kültür gezileri için müracaatta bulundu. İki kez Şirince, Maket Köy ve Alaçatı gezilerine katıldık. Vatandaşlarımız farklı bölgelere günübirlik ziyaretler yapma konusunda taleplerde bulunuyor. Özellikle maddi imkanı olmayan vatandaşlarımızın bu gezilere katılmaları yönünde çaba sarf ediyorum” dedi. 

 

Haber: Onur Karagöz

Bakmadan Geçme