Alaçatı sokakları dolup taştı

Berrak denizi, taş evleri, damla sakızı dondurması ve çeşitli otlardan yapılan lezzetli yemekleriyle ünlü Alaçatı, bu...

Berrak denizi, taş evleri, damla sakızı dondurması ve çeşitli otlardan yapılan lezzetli yemekleriyle ünlü Alaçatı, bu yıl da tatilcilerin gözdesi oldu. Daha önce yılın her günü rüzgarlı olması nedeniyle genellikle sörfçülerin tercih ettiği Alaçatı, artık tatil sezonunda en çok tercih edilen bölge konumunda. Alaçatı’daki butik otellerde konaklayanlar yanı sıra İzmir’den günübirlik olarak gelen vatandaşlar da yoğunluğa katkı sağlıyor.

İzmirli ziyaretçiler Burdur’dan gelen Makbule Alançay, misafirlerini bir günlüğüne Alaçatı’ya getirdiğini belirterek, “Daha önce bir kez Alaçatı’ya gelmiştim. Bu kez de misafirlerimizi getirmek istedim. Yakında plajları da gezeceğiz.” Alançay Ailesi’nin oğlu Umut Alançay, “Daha önce Karaburun’a gitmiştim ama Alaçatı’ya ilk defa geliyorum. Buranın atmosferi ve insanları çok güzel. En çok çarşısını ve yel değirmenlerini beğendim. Herkese burayı ziyaret etmelerini tavsiye ederim” dedi. Alançay Ailesi’nin misafiri İlknur İpek ise “Alaçatı güzel bir yer, gezip görülmeye değer. Yel değirmenlerini en çok beğendim. Gezmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber

“Gösteriş için geldik” İstanbul’dan Çeşme Alaçatı’ya gelen Nalan Tufan, Alaçatı’ya geliş nedenini ilginç bir şekilde özetledi. Tufan, “Herkesin Alaçatı’ya gelmesi sebebiyle biz de gelmiş olduk. Fotoğraf çekip sosyal medyada ‘Alaçatı sokaklarında’yız’ diye etiket yapmak için buradayız. Sosyete burada gösteriş yapıyor, biz de gösteriş yapalım dedik. Fiyatlar pahalı olsa da, yaptığımız tamamen gösteriş amaçlı. Birazdan çocuklarla fotoğraf çekeceğiz. Bugün Alaçatı’dan takı alacağım, en çok takılarını beğeniyorum. Çocuklarım da en çok dondurmalarını seviyor. Biraz dolaşıp piyasaya bakıp çıkacağız” şeklinde konuştu.

“Alaçatı bir kültür” Tatilci Kerem Karaman, “Fethiye, Bodrum, Kaş’a gittik, sonra Alaçatı’ya geldik. Gezerek bayramda keyifli vakit geçiriyoruz” derken, arkadaşı Alparslan Bozkurt da “Alaçatı’yı çok beğendim. Atmosferi diğer tatil bölgelerinden farklı. İnsanları da çok güzel” dedi. Kızı ve damadını Alaçatı’da gezen İzmirli Zeynep ve Dilaver Taş çifti ise Alaçatı’yı çok sevdiklerini belirtti. Zeynep Taş, “Ege’nin incisi Çeşme ve Alaçatı’dır. Alaçatı otantik bir yer. Burada sadece deniz yok, Alaçatı bir kültür. Taş evleri ve yemekleriyle herkese hitap ediyor” diye konuştu.

Nüfus 1 milyonu aştı Yaklaşık 50 bin yerleşik nüfusa sahip olan Çeşme ilçesi, Kurban Bayramı tatiliyle birlikte 1 milyonu aşan bir nüfusa ulaştı. Çeşme’nin sahilleri tatilciler tarafından akın edildi ve oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Özellikle günübirlik tatilciler, akşam saatlerinde trafik yoğunluğuna neden oldu, bu nedenle emniyet ekipleri sıkı denetimlerini sürdürdü.

Haber
İHA

Bakmadan Geçme