• Haberler
  • Gündem
  • AKŞAM GEVREĞİ BULUŞMALARI'NIN KONUĞU SELAHATTİN AKTAŞOĞLU OLDU

AKŞAM GEVREĞİ BULUŞMALARI'NIN KONUĞU SELAHATTİN AKTAŞOĞLU OLDU

Ödemiş Öğretmenevi'nde her hafta salı günleri gerçekleşen Akşam Gevreği Buluşmaları'nın konuğu Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş...

Ödemiş Öğretmenevi’nde her hafta salı günleri gerçekleşen Akşam Gevreği Buluşmaları’nın konuğu Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selahattin Aktaşoğlu oldu.

Modaretörlüğünü Ödemiş Öğretmenevi Müdürü Mahmut Altay’ın başarılı bir şekilde yürüttüğü Akşam Gevreği Buluşmaları’na konuk olan Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Aktaşoğlu, “Kıbrıs harekatında küçük bir el bombasıyla o tankı imha ettiler ve biz çıktık. Biz çıktından sonra bütün tankları yukarı çizdiler, 72 tank çizildi.

Üzerindeki asker elbiselerini çıkardılar, rütbe falan bir şey yok herkes er herkes birer insan ve orası çok sıcak bir yerdi. Maviye yakın kısa kollu gazlı bez gömlek yapmışlar. O gömlekleri bize giydirdiler yani herhangi bir yaralanmada o gazlı bezin yapışmaması için giydirdiler ve dağlardan da ateşler geliyor daha tam temizlenmedi, komando arkadaşlarımız dağın öbür tarafına indirim yapıyorlar ama bunları da havada vuruyorlar.

Uçaklara kum torbası ve odunlar kondu önden kum torbalarını atarken arkadaşlar arkadan inmeye başladı ve biz orada akşama kadar hazırlanıp Girne’den çıkış yaptık. 20 Temmuz’dan 14 Ağustos’a kadar biz o ağaçların içinde bekledik. Rahmetli Ecevit Londra’ya gidiyor uğraşıyor. Yiyecek ekmek yok 8 günde 1 tane elmayı 2 kişi bölüştük. Bize şehit haberleri geliyor, ben orada 8 ay durdum o 8 ayda kan lekeleri çıkmadı. Tankın içinde 2 tane şehit vardı. Biz Magosa’yı aldık, Bizim Ödemiş’te 40 tane Kore şehidimiz var. Biz Kore’ye gittik.

41 ülkeden tüm askerler oradaydı. Orada Güney Kore ve Kuzey Kore arasında 600 tane toplu mezarlık bulundu çoğu Ödemiş’ten orada 12 tane Ödemişli şehidimizin mezarı var. 28 tanesi kayıp bunları ben araştırdım, muhtarlara sordum, aylarca çalıştım. bu kayıp olan 28 mezarın 26 tanesinin akrabasını buldum DNA testi olursa bunlar Kore ye gidecekti. Kore Savaşı ondan sonra bitiyor yani Kore’yi bizim kazanmamız Türkler sayesinde. Şimdi Kıbrıs’ta halen 1 ay önce Kıbrıs’a gittim. pandemi de sonra çok kötü olmuş orada bir tane katliam çukuru vardı orada abimiz vardı 5 çocuk ve eşini katletmişler çok kötü işkenceler yapmışlar, Kıbrıs’ta orayı kaldırıp abide dikeceklerdi. Ben de karşı çıktım bize yaptıklarını unutturmaya çalışıyorlar.

Orayı insanlarımız kirletmişler böyle şeyler yapmamız çok kötü, bazı mezarlar bakım yok yıpranmış bunları görünce çok üzülüyorum. Kıbrıs şuanda İngiliz yaşamını yaşıyor, inşallah sonu kötü gitmez. Bizim orada 50 bin şehidimiz var bu şehitler keyfinden oraya gitmediler. Hepsini Allah rahmet eylesin. Bizler 70 yaşındayız biz hala daha askeriz, şuan bize hadi savaşa deseler biz gideriz, o dönemde Kıbrıs Türkü bir şey demiyordu, o zulümü yaşayanlar bizleri seviyordu çünkü her şeyi gördü, 10 yaşındaki çocuğa anlatmıyorlar. Senin büyüklerine nasıl işkence, katliam yaptılar hiçbir şey bilmiyorlar tarihin anlatmıyorlar. Onların derdini yine Türkler koşacak” dedi.

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, “  Ödemiş’te kurulduğumuzun günden bu yana Kıbrıs ve Kore gazilerimizi aynı çatıda buluşturduk. Buradaki amacımız tüm gazilerimizin herhangi bir sorunlarında yanlarında olmak ve onların her türlü ihtiyaçlarında da gerekli resmi kurumlara gerekli girişimleri yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ”dedi.

Ayrıca İzmir Büyükşehir, Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Başkan Aktaşoğlu, “Ödemiş Muharip Gaziler Derneği olarak devamlı olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarda bizlere destek veren başta Ödemiş Kaymakamımız Fatih Aksoy olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Ödemiş Öğretmenevi’nde yapılan söyleyişi de tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve dualar okunarak Akşam Gevreği Buluşması sona erdi. Gecede Ödemiş Muharip Gaziler Derneğine bağlı Kıbrıs gazileri ve aileleri de katıldı.

Seher GÖÇEN

Bakmadan Geçme