AKREP SOKMASI
Akrep Sıcak ve nemli yerlerde yaşayan, kıvrık ve kalkık kuyruğunda zehirli bir iğnesi olan böcektir. Akrep...
Akrep; Sıcak ve nemli yerlerde yaşayan, kıvrık ve kalkık kuyruğunda zehirli bir
iğnesi olan böcektir.
Akrep soktuğunda yapılacak ilk iş: iğnesini batırdığı yerin alt ve üstünü sıkıca
bağlamaktır. Sonra; iğnenin bulunduğu yer iki parmak arasına alınıp, kan
akıncaya kadar sıkılır ve üzerine amonyak sürülür. Aşağıdaki reçetelerden de
faydalanılır.
Reçete:1- Malzeme: İncir dalı.
Uygulanışı: İncir ağacından bir dal koparılır. Kırılıp, akan sütü akrebin soktuğu
yere sürülür.
Reçete: 2- Malzeme: Domates.
Uygulanışı: Olgun bir domates, tam ortasından kesilip akrebin soktuğu yere
temiz bir bezle bağlanır.
Reçete: 3- Malzeme: Maydanoz.
Uygulanışı: 1 demet taze maydanoz, iyice dövülüp akrebin soktuğu yere
konulup, temiz bir bezle sarılır.
Reçete: 4-Malzeme: İspirto.
Uygulanışı: Temiz bir bez, ispirto ile iyice Islatılıp akrebin soktuğu yere sarılır
Reçete: 5- Malzeme: Turunç, Soğan.
Hazırlanışı: 1 adet turunç, havanda iyice dövülür. Çıkan su içilir. Sonra: bir baş
kuru soğan, tam ortasından kesilir. Soğuk suya batırıldıktan sonra, akrebin
soktuğu yerin üstüne sarılır.
Reçete: 6-Malzeme: Kibrit çöpü, Su.
Hazırlanışı: 10 tane kibrit çöpünün baş kısmı ezilir. 1 fincan sıcak suya konur.
10 dakika bekletilir. Sonra akrebin soktuğu yer, bu su ile yıkanır.
Reçete: 7-Malzeme: Sirke, Bıçak.
Uygulanışı: Akrebin soktuğu yer, ucu ateşte yakılmış bir bıçakla kanatılır.
Sonra, bir parça bez sirkeye batırılır ve akrebin soktuğu yerin üstüne sarılır.
Reçete: 8-Malzeme: Amonyak, Su.
Hazırlanışı: 1 kahve fincanı amonyak ile 3 kahve fincanı su karıştırılır. Bu
karışıma batırılan pamukla, akrebin soktuğu yer temizlenir.
Reçete: 9- Malzeme: Eğrelti otu.
Uygulanışı: 1 avuç eğrelti otu, iyice dövülüp, akrebin soktuğu yere sarılır.
Reçete: 10- Malzeme: Fesleğen, Sirke.
Hazırlanışı: 1 avuç fesleğen, iyice dövülür. 1 su bardağı sirkenin içine konulur.
İyice karıştırılır. Sonra, sirkenin içindeki fesleğen, akrebin soktuğu yere sarılır.
Reçete: 11- Malzeme: Sarımsak, Zeytinyağı.
Hazırlanışı: 1 baş sarımsak iyice dövülür. 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırılıp
akrebin soktuğu yere sarılır.
Reçete: 12-Malzeme: Râvend.
Uygulanışı: 2 tatlı kaşığı râvend iyice dövülür. Akrebin soktuğu yere konup,
üzeri sarılır.
Reçete: 13- Malzeme: Kekik, Bal.
Hazırlanışı: 3 tatlı kaşığı kekik, 4 su bardağı suya konulur. 15 dakika kaynatılır.
Temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu sudan bir bardak alınır. İçine 1 tatlı
kaşığı bal konulup, içilir.
Reçete: 14- Malzeme: Elma ağacı yaprağı, Su.
Hazırlanışı: 1 avuç elma yaprağı, 4 bardak suda kaynatılır. 1 su bardağı içilir.
Reçete: 15- Malzeme: Karpuz, Su.
Hazırlanışı: Orta boy bir karpuz, soyulur. Kabukları atılır. İçi, 5 su bardağı suya
konulup, kaynatılır. Bu sudan 1 bardak içilir.
Reçete: 16-Malzeme: Fındık, İncir, Bal.
Hazırlanışı: 20 adet fındık içi, 5 tane incir ve 2 tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır.
İyice ezilir. 2 çorba kaşığı yenir.
Reçete: 17- Malzeme: Hatmi, Zeytinyağı.
Hazırlanışı: 1 avuç hatmi iyice dövülür. Üzerine 3 fincan zeytinyağı konup
karıştırılır. Akrebin soktuğu yere sürülür.
Ayrıca;
*1 Bardak kaynak suya, 1 çorba kaşığı kimyon konur. 5 dakika bekletildikten
sonra süzülüp, içilir.
*1 tutam nane, iyice çiğnendikten sonra akrebin soktuğu yere sarılır.