‘AKP’nin psikolojik üstünlük avantajı var.’

Halk TV yazarı İsmail Küçükkaya, bugünkü köşesinde AKP’nin psikolojik üstünlük avantajını analiz etti. Rekabetin geçerli olduğu...

Halk TV yazarı İsmail Küçükkaya, bugünkü köşesinde AKP’nin psikolojik üstünlük avantajını analiz etti. Rekabetin geçerli olduğu tüm alanlarda psikolojik üstünlüğün belirleyici olduğunu söyleyen Küçükkaya, bu üstünlüğü “rahat olmak, emin olmak, özgüveni yüksek olmak, kazanacağı duygusunu vermek, yenilmez olduğu havasını yaymak…stresi yenmek, kaygıyı uzak tutmak; favori olmak yani.” diyerek tanımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, genel seçimlerde elde edilen psikolojik üstünlüklerinin yerel seçime kadar devam etmesi gerektiği açıklaması için ‘ağzındaki baklayı çıkardı’ diyen Küçükkaya, 1 yıl önce psikolojik üstünlüğün muhalefette olduğunu vurguladı.

Seçimin en önemli aşamasını, yani bu psikolojik üstünlüğün iktidara geçtiği zaman aralığını analiz eden Küçükkaya, iktidarın bu üstünlüğü nasıl ele geçirdiğini ise “Erdoğan peşpeşe hamlelerle (EYT, asgari ücret vs) rakibinin elindeki kozu almaya çalıştı. Sonra deprem oldu. İlk 2/3 gün ayrı, sonrası apayrı…” diyerek anlattı.

Muharrem İnce’nin ve Sinan Oğan’ın muhalefetin psikolojik üstünlüğünü kaybetmedeki yerlerine de değinen Küçükkaya, iktidarın ‘Uçkur, LGBT, terörist, kumar, pazarlık vs’ gibi söylemleri aslında bu üstünlüğü devam ettirmek için kullandığını dile getirdi.

Muhalefetin içindeki devam eden sarsıntıyı ve politikalarını ‘büyükşehirlerdeki üstünlüğü kaybetmeyi istercesine veya umursamazcasına hata yapıyor. Zaman kaybediyorlar. Güç israf ediyorlar. İttifaklarına sahip çıkmıyorlar.’ diyerek eleştiren Küçükkaya, önümüzdeki 9 ay içerisinde muhalefetin bu üstünlüğü yeniden ele geçirmek zorunda olduğunun altını çizdi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme