• Haberler
  • İzmir
  • AKP’li Milletvekili Çankırı, bir kez daha Soyer’i eleştirdi

AKP’li Milletvekili Çankırı, bir kez daha Soyer’i eleştirdi

İlkses Gazetesi’nden Sultan Gümüş Kaya’nın haberine göre AKP’li Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

İlkses Gazetesi’nden Sultan Gümüş Kaya’nın haberine göre AKP’li Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sert eleştirilerde bulundu.

Çankaya’da bulunan katlı otoparkın yıkılacağı iddiaları dolaşırken Kemeraltı’ndaki esnafla bir araya gelen ve konuşmalarına Kemeraltı çarşısının İzmir’in sembolü olduğunu hatırlatarak başlayan Çankırı, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan binlerce esnafın burada ekmek parasını kazandığını, bölgenin dünyadaki en büyük açık hava alışveriş merkezi olduğunu belirtti, “bu adres için günlük sadece 3000 araç giriş çıkış yapıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir alternatif yer göstermediğini, çözüm üretmediğini ve sorunun ihtiyacını karşılamadan otopark için yıkım kararı aldığını iddia eden Çankırı, “İzmir, büyüyen nüfusuyla vatandaşın hiçbir ihtiyacını karşılayamaz hale gelmiştir. Kentte her geçen gün otopark sorunu giderek büyüyor. Hatırlarsanız daha önce de Alipaşa Meydanı’ndaki Balıkçılar Çarşısı’nda da otoparkı yer göstermeksizin yıktılar. Şimdi de aynı hamleyi yapmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Belediyenin gerekçesinin tarihi Agora’nın önünü açmak olduğunu da vurgulayan Çankırı 21 yıllık AKP hükümetinin tarihi ve turistik dokuları korumak ve ülkeye kazandırmak için çalışmalar yaptığını, İzmir’deki tarihi yapıların restorasyon çalışmalarında da AKP döneminde yol kat edildiğini söyledi; “Sayın Soyer gittiğiniz yol yol değildir. Bu İzmir ekonomisini baltalamaktan başka bir anlayış değildir. ‘Sakin Şehir’ sloganınız artık yerini hırpalanan şehir düsturuna mı bıraktı? Biz İzmir’i UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kazandırmak için uğraşırken siz bugün otoparkı yıkıyorsunuz. Hani yer? Hani adres? Belediye başkanlığı bu mudur? Türkiye’nin incisi olan İzmir’i beceriksiz yönetim anlayışına kurban etmeyeceğiz. Çekin artık ellerinizi İzmir’in ve İzmirlinin üstünden” dedi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme