• Haberler
  • İzmir
  • AKP’li iş adamından İzmir’de açık alanlarda içki yasağı talebi

AKP’li iş adamından İzmir’de açık alanlarda içki yasağı talebi

Ege’de SonSöz gazetesinden Diren Çelik’in haberine göre İzmir’deki Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, İzmir’deki...

Ege’de SonSöz gazetesinden Diren Çelik’in haberine göre İzmir’deki Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, İzmir’deki Kordon’da bulunan yeşil alanlardaki çimenlerin yerine çalı tipi bitkilerin dikilmesini önerdi. Şanlı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ilettiği talebinde gerekçe olarak çimlerin üzerinde oturan vatandaşların alkol tükettiğini, vatandaşların bölgede oturarak vakit geçirmesinin engellenmesi gerektiğini iletti. Aynı zamanda Şanlı, İstanbul’da kamuya açık alanda alkol tüketilmesi yasağını da hatırlatarak İzmir’de benzer bir önlem alınması gerektiğini söyledi.

Avrupa ülkelerinde de yasak

Benzer yasakların Avrupa ülkelerinde ve dünyanın her yerinde olduğunun da altını çizen Şanlı, yaptığı açıklamada İstanbul Valisi’ni ve belediye başkanını tebrik ederek “Umarım en yakın zamanda İzmir Valimiz de bu kararı alır. Ülkemizde, barolar tam tersine ‘neden yasak uygulanıyor’ diye suç duyurusunda bulunuyor. Bizde yeşil alan görüldü mü akla hemen alkol geliyor. Buna bir de yaşam tarzına müdahale ediliyor diyorlar. ‘AKP zihniyeti’ diye yorumlar yapıyorlar. Avrupa’da, Yunanistan’da da mı AK Parti var? Davul zurnalarla açık alana geliyorlar. Bunlar düğünde yapılır. Şanzelize’de sünnet düğünü yapmamıza müsaade ederler mi?” ifadelerini kullandı.

Yeşil alanlar alkol kullanmak için değildir

Parkların ve yeşillik alanların çocukların oynaması için yapıldığının ve alkol kullanımına uygun olmadığının altını çizen Şanlı, açık alanlarda alkol kullanımı yasağının yaşam tarzına müdahale olmadığını, dünyanın herhangi bir yerinde aksi bir örnek gösterildiği takdirde İzmirlilerden özür dileyeceğini, özgürlükler konusunda gelişmiş bir ülke olan Hollanda’da bile ancak restoran ve kafelerde alkol kullanılabildiğini, bu meselenin ortak akılla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak Şanlı “Kordon’un açık hava müzesine dönüşmesi, turistler için ilgi çekici olması gerekir. Minyatür heykeller gelmeli. Abdül Batur Başkanımızın da hassasiyeti için teşekkür ederim. Kordon artık güzel şeylerle anılsın.” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme