• Haberler
  • Çevre
  • AKP’li belediyenin temiz olmadığı gerekçesiyle kapattığı halk plajının suyu yüzmeye uygun çıktı

AKP’li belediyenin temiz olmadığı gerekçesiyle kapattığı halk plajının suyu yüzmeye uygun çıktı

AKP’li Tuzla Belediyesi, bölgede bulunan halk plajını hijyenik ve sağlıklı olmadığı gerekçesiyle kapatmıştı. İleri Haber’den Ersan...

AKP’li Tuzla Belediyesi, bölgede bulunan halk plajını hijyenik ve sağlıklı olmadığı gerekçesiyle kapatmıştı. İleri Haber’den Ersan Kınık’ın haberine göre Tuzla Belediyesi, durumu duyurduğu sosyal medya paylaşımında “Bu sene sağlık ve hijyen kuralları gereği Tuzla Belediyesi Halk Plajı açılamayacak. Sağlığınızı önemsiyoruz ve güvende tutmayı hedefliyoruz” demişti. Konu hakkında vatandaşlardan tepkiler gelmeye ise devam ediyor.

“Kirli” denen denizin suyu su analiz raporuna göre yüzülebilir

AKP’li belediyenin kapattığı halk plajının temizliği ile ilgili su analiz raporu yayınlandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 1. Ordu Gıda Kontrol Müfreze Komutanlığı’nın Piyade Okul Komutanlığı’na 7 Temmuz günü gönderdiği rapora göre; denizden alınan numuneye bakıldığında su, yüzme suyu kalitesi yönetmeliğinin referans değerlerine uygun.

Konut projesiyle bağlantısı var mı?

Kapatılan halk plajının yakınlarında Vesen Yapı isimli şirket, “Mercan Tuzla Vesen Yalıları” isminde bir konut projesi başlatmış durumda. Şirketin sahibi ise Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün damadının ağabeyi Mehmet Muhittin Palazoğlu.

Proje dahilindeki dairelerin reklamlarında ise bölgeye yakın plajlarda kano, sörf gibi su sporları yapılabileceği ve yüzülebileceği söyleniyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme