• Haberler
  • Çevre
  • Akbelen’deki ağaçlar 2 yıldır izinsiz kesilmiş

Akbelen’deki ağaçlar 2 yıldır izinsiz kesilmiş

Limak ve İÇTAŞ ortaklığı ile kurulacak kömür madeni için Muğla’nın Akbelen ormanlarında devasa bir ağaç kıyımı...

Limak ve İÇTAŞ ortaklığı ile kurulacak kömür madeni için Muğla’nın Akbelen ormanlarında devasa bir ağaç kıyımı yapıldı. Kıyımın ardından yemyeşil çam ormanlarının arasında çırılçıplak bir alan oluştu.

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları Akbelen ormanlarında yapılan ağaç katliamının izinsiz olduğunu belirtti. ÇEHAV tarafından sosyal medyada yapılan paylaşıma göre ağaçların kesilme izni 28 Kasım 2020 tarihinde verilip, 28 Aralık 2021 tarihinde bitti. İzin, 780.639 metrekarelik alanı kapsıyordu ve resmi olarak izin gününün bitiminin ardından, orman izninin uzatılmasına dair herhangi bir işlem yapılmadı. Yapılan açıklamada “Orman Genel Müdürlüğü firmanın 7 Ekim 2021’de süre uzatım başvurusu yaptığını ileri sürmektedir. Ancak süre uzatım başvurusu yapılan tarihte dava konusu idari işlem hakkında yürütmeyi durdurma kararı vardır. Başvuru tarihinde yürütmesi durdurulmuş o an itibariyle hukuken bir varlığı bulunmayan orman kesim izninin süresini uzatmak hukuken mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada jandarma ve tomalarla yapılan 24 Temmuz tarihindeki baskından bugüne yapılmış bütün ağaç kesimlerinin hukuksuz olduğu söylendi. Buna bağlı olarak bölgedeki jandarma ve polislerin yaptığı tüm müdahalelerin, yakalama kararlarının ve gözaltılarınVda hukuksuz olduğu vurgulandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme