• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti’li yöneticiler, kayyum tarafından işe alındı

AK Parti’li yöneticiler, kayyum tarafından işe alındı

Hakkari Belediyesi’nde kura çekimi ile yapılan alımlarda, belediyeye çalışan olarak girenler arasında yerel AKP yöneticilerinin fazlalığı...

Hakkari Belediyesi’nde kura çekimi ile yapılan alımlarda, belediyeye çalışan olarak girenler arasında yerel AKP yöneticilerinin fazlalığı dikkat çekti.

Hakkari Belediyesi kayyum başkan ve eski Hakkari valisi İdris Akbıyık tarafından yönetiliyor. Kura çekimi ile belediyede işe alınan 67 kişi arasında bir bölüm AKP’li il ve ilçe yöneticilerinden oluşuyor. Haziran ayı içerisinde belediyeye 2 su arıza ustası, 8 itfaiye eri, 3 beden işçisi, 2 kasap, 12 büro personeli, 35 şoför, bir bilgisayar programcısı ve 4 veteriner alındı. Alımların “kura çekilişi” ile yapıldığı görülse de, işe alınanlar arasında AKP’li yerel yöneticilerin yoğunluğu dikkat çekti. Kura ile işe başlayanlar arasında AKP Hakkari İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Sekreteri Melek Tatlı, AKP Hakkari Kadın Kolları Kıran Mahallesi Başkanı Seher Çallı, AKP Hakkari İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Azad Yürür bulunuyor.

Hakkari’deki HDP’li meclis üyelerinden ve HDP Merkez İlçe Başkanı Sinem Seven, kayyumdan önce belediyeye borçlar nedeniyle işçi alımı yapılmazken, işe alımların kayyum döneminin başlaması ile yoğunlaşmasına dikkat çekti. Seven, işe alım haberlerinin gösterişten ibaret olduğunu söyledi ve “Personel alımı için başvuru yapan birçok gencin başvurusu, ‘evrak eksik, sürücü belgesi bulunmuyor’ gibi bahanelerle reddedildi. Yapılan kura çekimleri ve alınan personel listelerine bakıldığında, kayyum tarafından kent halkının kendisine ve AKP’ye muhtaç bıraktığı tablosu ortaya çıkıyor” dedi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme