AK Partili İnan'dan 'Erzurum' çıkışı

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı...

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan basın mensupları ile Alsancak Kültür Sanat Fabrikası’nda yer alan BKM’de bir araya geldi. İnan, Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitingi esnasında yaşanan şiddet olayı ile ilgili konuştu. İnan, “Takip edebildiğim kadarıyla Ekrem İmamoğlu büyük bir provokatör. Biz bunu tecrübe ettik. Bulmuş olduğu her fırsatı provokasyona uygun bir zemine çekiyor” dedi.

‘BAĞIMSIZLIK MÜCACELESİ’

Yoğun bir seçim çalışması yaptıklarını dile getiren İnan, “Hızlı ve dinamik gidiyoruz. İzmirli hemşerilerimiz taktir ederse TBMM’de ilk çalışma mesaimizden itibaren tüm basın mensuplarımızı ziyaret edeceğim. Buranın benim için önemi var. Ben biliyorsunuz gençlik kolları genel başkanıyım. Şehrimizdeki gençlerin eğitim ve öğretim dışında vakit geçirebileceği yerler çok azdı. Burası şehrin kalbinde atıl bırakılmış bir yer olarak duruyordu. İzmir Gençlik Kolları Başkanlığımdan itibar bunun için çalışmıştık hamdolsun bugün İzmir’in ramisi olacak bir alan. Siyasi olarak konuşacağımız çok şey var ama ben bugün sizleri dinlemek not almak için buradayım. 14 Mayıs, Türkiye yüzyılının seçimi ve bizim için bağımsızlık mücadelesi. İnşallah İzmir’in en genç vekillerinden birisi olarak inşallah çalışacağız” dedi.

‘HESABI SORULACAK’

İnan, basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Erzurum’da yaşanan şiddet olayı ile ilgili konuşan İnan, “Takip edebildiğim kadarıyla Ekrem İmamoğlu büyük bir provokatör. Biz bunu tecrübe ettik. Bulmuş olduğu her fırsatı provokasyona uygun bir zemine çekiyor. İzmir’de İzmir marşı söyleyip Van’daki mitingde zafer işareti ile PKK ve HDP eksenli flamalar açıldığı bir zeminde Erzurum gibi bir ilde buluşma yapıldı. Biz şiddetinde her türlü ötekileştirmenin de karşısındayım. Biz son 3 buçuk haftadır ne yazık ki ana muhalefet partisinden bu milletin değerleriyle ve geçmiş çizgileriyle doğru orantılı bir tavır göremiyoruz. Bir yanda Van’da terör tahakkümü altında konuşma yapacaksın sonra Dadaşların diyarında farklı bir tablo için mücadele edeceksin. Bu ikiyüzlü bir siyasettir. Milletimizin bunun hesabını soracak” diye konuştu.

‘GEÇİT VERİLMEYECEK’

13 senedir İzmir’in sokaklarında AK Parti’nin bütün kampanyalarında çalıştığını dile getiren İnan, “O yüzden biz İzmir’i iyi biliyoruz ama İzmir siyasetini de iyi birliyoruz. O nedenle Bostanlı’da yaşadığımız olay bizim için istisnaydı, İzmir’in görüşü değildi. Biz son yerel seçimlerde yüzde 40’lara varan bir oy aldık. Bugüne kadar ‘biz anlatamadık ve biz eksik kaldık’ diyorduk. Şimdi sahada bir fark olduğunu görüyoruz. İzmir mebus tarihinde yerli ve milli unsurlar temsil etti. 3 buçuk hafa içinde İzmir’i temsil edecek genç biri olmam sebebiyle İzmir’de CHP’nin listelerine tepki ve direniş olduğunu gördüm. Bunun kaynağı da son 20 senedir İzmir’de an geldi Atatürk an geldi aidiyet hissi üzerinde İzmirli CHP’ye kredi tanıdı. İzmirlilerin CHP’ye verdiği destek siyasi şımarıklığa sürükledi. Bununla da Atatürk’e diktatör diyen birisi liste başında. Burası hiçbir kimsenin siyasi laboratuvarı değil. İzmirli hemşerilerimiz bunun farkında. 14 Mayıs’ta istiklali, kuruluşun ve kurtuluşun kenti terör yardakçılarına geçit vermeyecek” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİDEN VAZGEÇMEYİZ’

İnan, ‘AK Parti kaybederse bırakmayacak’ söylemlerine yönelik gelen soruyu da cevaplayarak, “Biz nereyi terk etmedik? İstanbul ve Ankara’da gördünüz. Demokrasi de teslim ettik. Türkiye’de en iyi yapılan iş seçim, şeffaflık ve katılım çok iyi. Kaybedeceklerini anlayanlar nasıl şaibe yaratırız nasıl iftira atarız diye düşünüyorlar. Biz en ciddi mağduriyetlerimizde dair son 40 yılda demokrasi ve milli iradeden vazgeçmemiş bir iktidarız. Bu seçim herkes için sürpriz sonuçları doğuracak ve biz rekor sayıda milletvekilini meclise uğurlayacağız. İzmir’de şehircilik çökme noktasına gelmiş durumda. Burada yaşarken insanın karşılaştırması zor oluyor. Bu genel başkanlığım süresince birçok yeri dolaştım. Oradaki hizmeti görünce İzmir’in ne kadar geri kaldığını gördüm. Biz 35İzmir35Proje’yi yapmasaydık İzmir daha farklı bir hale gelirdi. Gönül isterdi ki yerel yönetimler birçok kronik sorunu geride bıraksın ama bırakmıyorlar. Biz İzmir’i rahatlatacak ne varsa yapmak için Bakanlık neslinde çalışacağım” dedi.

‘AÇIĞI KAPATIYOR’

Eyüp Kadir İnan, genç siyasetçilerin iyi noktalara gelmelerinin normalleşmesi gerektiğini belirterek, “Biz adaylar olarak sahada büyük bir gayretle Cumhurbaşkanımızın idelerini anlatmak için gayret ediyoruz. Onlar bu siyaseti ortaya koyamadıkları, şehrimizi tanımadıkları hatta bir gün bile kalmadıkları için Tunç Bey listedeki açığı kapatmaya çalışıyor. Belediye başkanları işini yapmalı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Van’da ne işi var derken kendi başkanlarımızı oradan oraya sürükleyemeyiz. Biz güçlü bir kenetlenme yaptık, mitingimizde bunun göstergesi” diye konuştu.

Son olarak HÜDA-PAR ile ilgili, “Hiçbir terör örgütü ile bağı bulunmamaktadır. Herkes parti programlarında özgürce her şeyi söyleyebilir”  ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

K.C.

Bakmadan Geçme