• Haberler
  • AK Parti Ödemiş’te kongre bekleniyor

AK Parti Ödemiş’te kongre bekleniyor

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından 2015 yılında Ödemiş İlçe Başkanlığı’na atanan Halil Demir, 2018 yılına...

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından 2015 yılında Ödemiş İlçe Başkanlığı’na atanan Halil Demir, 2018 yılına kadar ekibi ile bu görevi sürdürmüştü. Üç yıla yakın bir sürenin sonunda ilçe kongresi gerçekleştiren AK Parti, tek aday olan Ramazan Şerif Delibalta’yı göreve getirmişti. Pandemi sürecine denk gelen yeni kongre ertelenirken Başkan Delibalta ile ekibi de bu süre zarfında görevlerine devam ettiler. Geçtiğimiz ayın sonlarında Delibalta ile ekibi, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından görevden alındı.

15 günü aşkın bir süredir başkansız ve yönetimsiz kalan iktidar partisinin Ödemiş ilçe başkanlığının Eylül ayında yapılması gerektiği söylenen kongresi için bugüne kadar adaylığını açıklayan Osman Gülcü, Ali Bozkan, Muhammet Şen ve Ali Hadim, nabız yoklamaya başladılar. Eski başkanlardan Ali Hadim’in henüz kesin kararını vermediği söylense bile bu yarışta yer alabileceği tahmin ediliyor.

Temmuz-Ağustos döneminde İzmir İl Başkanlığı’nın geçici bir ilçe başkanı atayabileceği konuşulurken partinin telefonları ise çalışmıyor. Yönetim olmadığı için gelip gidenlerle ilgilenecek bir sorumlu bulunmazken iki görevli ise görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Çoğu partililer, “İktidar partisi olan AK Parti’nin Ödemiş İlçe Başkanlığı’nın uzun süre boş kalması, yakışık almaz bir durumdur. Bu süreç, partimize zarar vermektedir. İl Başkanlığı’nın elini çabuk tutması gerekmektedir. Tabela partisi değil, iktidar partisiyiz” dediler.

Cengiz Varolsan

Bakmadan Geçme