• Haberler
  • İzmir
  • AK Parti 1. Bölge Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir?

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir?

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversitede Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme...

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversitede Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu ve aynı üniversitede yerel yönetimler ve yerinden yönetim programında yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca, ABD’deki Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı, uzman ve proje koordinatörü olarak çalıştı. Palm Beach Atlantic Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Üniversitesi’nde yerel istihdam konusunda yaptığı çalışmalarla “doktora” derecesi aldı.

Dr. Kasapoğlu, Türkiye’de ve yurt dışında öğrencilik yıllarında sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Aynı zamanda uluslararası ticaret alanında özel sektörde çalışmalar yaptı.

Kasapoğlu, çalışma hayatında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapmaktadır.

14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı olarak yarışan Dr. Mehmet Kasapoğlu, seçimleri kazanarak milletvekili oldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme