• Haberler
  • Siyaset
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Mahinur Özdemir Göktaş, Türk asıllı Belçikalı bir eski siyasetçidir ve 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Türkiye’nin...

Mahinur Özdemir Göktaş, Türk asıllı Belçikalı bir eski siyasetçidir ve 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. 7 Şubat 1982 tarihinde Belçika’nın Brüksel Bölgesi’nin Schaerbeek ilçesinde doğmuştur. Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk nesli üçüncü nesil üyesidir. Mahinur Özdemir, Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekili olarak görev vermiştir. 24 Haziran 2009 tarihinde yapılan seçimlerde, başörtüsü takan ilk Avrupa ofis üyesi olarak seçilmiştir. Mahinur Özdemir, şehir ele geçirme, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde tüketicilerle mücadele sonuçlarını yürütmüştür.

Mahinur Özdemir, 2015 yılında sözde Ermeni soykırımını reddetmesi nedeniyle partisinden ihraç edilmiş ve siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etmiştir. 2019 yılında Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı duyurulmuştur ve Türkiye’nin Kuzey Afrika’ya atadığı ilk kadın büyükelçi olmuştur.

Mahinur Özdemir evli ve 2 çocuk annesidir. Türkçe ve Fransızca’nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe ve İngilizce bilmektedir. Ayrıca Latince de bilmektedir. 2023 yılında Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanmıştır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme