Aile Destek Ödemeleri Hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını duyurdu

Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını belirtti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımların süreceğini ve Türkiye Aile Destek Programı’nın yıl sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra, gelir kriterine göre düzenli sosyal yardım almayan haneler de bu programa dahil edildiklerini belirten Bakan Göktaş, bugüne kadar toplam 92,1 milyar TL destek sağlandığını ifade etti.
Aile Destek Programı çerçevesinde, Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hane için 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise yaklaşık 2,2 milyon hane için 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar TL ödeme yapılacağı belirtildi.
Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarının etkinliğini artırmak amacıyla çalıştıklarını vurgulayarak, vatandaşlar arasında ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet sunduklarını ifade etti. Sosyal yardımların, gelişen hayat koşullarına uyum sağlamak için bütüncül bir şekilde uygulandığını ve toplumun tüm kesimlerine erişilebilir hizmet sunma prensibiyle hareket ettiklerini belirtti.
 

Bakmadan Geçme