• Haberler
  • Sağlık
  • Ağız ve diş sağlığı kliniklerinin randevuları, yıllar sonraya veriliyor

Ağız ve diş sağlığı kliniklerinin randevuları, yıllar sonraya veriliyor

Ağız ve diş sağlığı merkezlerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, randevularını en erken aylar sonrasına buluyor. Üniversite...

Ağız ve diş sağlığı merkezlerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, randevularını en erken aylar sonrasına buluyor. Üniversite hastanelerinde ise kimi randevular, ancak 5 yıl sonraya verilebiliyor. Bulunabilen randevularda ise, bazı kritik tedavilerin yapılamaması veya SGK tarafından karşılanmaması sorunuyla karşılaşılıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç’a konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, Sağlık Bakanlığı’nın 2022 faaliyet raporunda diş sağlığı konusunda başarısızlığını itiraf ettiğini söyledi, “Diş ünitesi başına nüfus hedefi olarak 7 bin 900 denmiş ancak hedef, 8 bin 223 olarak gerçekleşmiş. Pandemi döneminde yatırımların aksadığı, önceliğin değiştiği ve yatırım yapılmadığını ifade ediliyor” dedi.

Yalçınkaya, ayrıca kamuya ait yerlerde kullanılan malzemelerin kalitesizliğini vurguladı. Ekipmanın yanı sıra kullanılan malzemenin ve personel eksikliğinin, halkın diş sağlığının önünde önemli engeller oluşturduğunu söyleyen Yalçınkaya, “Bakanlık diş dışındaki alanlarda 5 dakikada muayene uygulamasıyla sorunu çözmeye çalışıyor. Ancak diş sağlığında bu kadar kısa tedavi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Kamuda tedavi olamayan, veya sağlıklı tedavi olamayan vatandaşlar ise özel kliniklere fahiş ücretler ödemek zorunda kalıyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme