Ağız Tatsızlığı
Ağız tatsızlığı çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Özellikle aşağıdaki hastalıklar sırasında ağız tatsızlığı ortaya çıkar: Hazımsızlık, kokulu ve...
Ağız tatsızlığı çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Özellikle aşağıdaki hastalıklar sırasında ağız tatsızlığı ortaya çıkar:
- Hazımsızlık, kokulu ve acılı yiyecekler
- Alkol ve kullandığınız bazı ilaçlar
- Fazla tütün ve bazı akciğer hastalıkları
- Ağız yaraları, burun hastalıkları
- Uzun süreli perhizler
- Nezle, paslı dil ve ateşli hastalıklar
Dikkat! Tedavi için asıl sebebi bulmak gerekir.
Aşağıdaki reçeteler ağız tatsızlığını gidermek için kullanılır.
Reçete 1: malzeme; saz
Uygulanışı: Yemeklerden 15 dakika önce hasır yapmakta kullanılan sazdan bir parça alınır. İyice çiğnenir, tükürülür. 3-4 gün devam edilir.
Reçete 2: Malzeme: bal, badem
Hazırlanışı: Bir çorba kaşığı dövülmüş badem ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır. Yemeklerden 15 dakika önce birer kahve kaşığı yenir.
Reçete 3: Malzeme: Yabani Hindiba, bal
Hazırlanışı: Demliğe su doldurulur, üzerine 1 tutam yabani hindiba konur. 10 dakika kaynatılır. Sonra süzülür. Üzerine 2 çorba kaşığı süzme bal konur. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 çay bardağı içilir.
Reçete 4: Malzeme: Hatmi, su
Hazırlanışı: bir demliğe su doldurulur, üzerine bir tutam hatmi konur. Kaynatılır. Temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Sabah, öğle vce akşam yemeklerinden önce birer çay bardağı alınıp gargara yapılır.
Reçete 5: Malzeme: Papatya, su
Hazırlanışı: 5 bardak suya 3 tutam kuru papatya konur. Kaynatılır, süzülür. Günde 3 kez birer çay bardağı alınıp içine 2 kahve kaşığı bal konup gargara yapılır.
Reçete 6: Malzeme: Nane yağı, mersin yağı, karanfil yağı
Hazırlanışı: yemeklerden yarım saat önce yarım çay bardağı suya 10 damla nane yağı, 10 damla mersin yağı, 10 damla karanfil yağı konulup içilir.
*Bu terkip ağız kokusunu da giderir.