Ağız Tatsızlığı

Ağız tatsızlığı çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Özellikle aşağıdaki hastalıklar sırasında ağız tatsızlığı ortaya çıkar: Hazımsızlık, kokulu ve...

Ağız tatsızlığı çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Özellikle aşağıdaki hastalıklar sırasında ağız tatsızlığı ortaya çıkar:

  1. Hazımsızlık, kokulu ve acılı yiyecekler
  2. Alkol ve kullandığınız bazı ilaçlar
  3. Fazla tütün ve bazı akciğer hastalıkları
  4. Ağız yaraları, burun hastalıkları
  5. Uzun süreli perhizler
  6. Nezle, paslı dil ve ateşli hastalıklar

Dikkat! Tedavi için asıl sebebi bulmak gerekir.

Aşağıdaki reçeteler ağız tatsızlığını gidermek için kullanılır.

Reçete 1: malzeme; saz

Uygulanışı: Yemeklerden 15 dakika önce hasır yapmakta kullanılan sazdan bir parça alınır. İyice çiğnenir, tükürülür. 3-4 gün devam edilir.

Reçete 2: Malzeme: bal, badem

Hazırlanışı: Bir çorba kaşığı dövülmüş badem ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır. Yemeklerden 15 dakika önce birer kahve kaşığı yenir.

Reçete 3: Malzeme:  Yabani Hindiba, bal

Hazırlanışı: Demliğe su doldurulur, üzerine 1 tutam yabani hindiba konur. 10 dakika kaynatılır. Sonra süzülür. Üzerine 2 çorba kaşığı süzme bal konur. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 çay bardağı içilir.

Reçete 4: Malzeme: Hatmi, su

Hazırlanışı: bir demliğe su doldurulur, üzerine bir tutam hatmi konur. Kaynatılır. Temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Sabah, öğle vce akşam yemeklerinden önce birer çay bardağı alınıp gargara yapılır.

Reçete 5: Malzeme: Papatya, su

Hazırlanışı: 5 bardak suya 3 tutam kuru papatya konur. Kaynatılır, süzülür. Günde 3 kez birer çay bardağı alınıp içine 2 kahve kaşığı bal konup gargara yapılır.

Reçete 6: Malzeme: Nane yağı, mersin yağı, karanfil yağı

Hazırlanışı: yemeklerden yarım saat önce yarım çay bardağı suya 10 damla nane yağı, 10 damla mersin yağı, 10 damla karanfil yağı konulup içilir.

*Bu terkip ağız kokusunu da giderir.

Bakmadan Geçme