Adını sen koy

Öyle muhteşem bir sistemin içerisindeyiz ki biz farkında olmasak da. Uyuyoruz, uyanıyoruz, güneş açmış, vücudumuz dinlenmiş,...

Öyle muhteşem bir sistemin içerisindeyiz ki biz farkında olmasak da. Uyuyoruz, uyanıyoruz, güneş açmış, vücudumuz dinlenmiş, gün olması gerektiği gibi ilerliyor. Bizim bir müdahalemiz olmadan, bizim dışımızda evren olması, gerektiği gibi almış başını yürüyor. Biz, çoğu zaman bunların farkında bile olmuyoruz. Bedenimiz de böyle mükemmel bir işleyişe sahip. Bizim müdahalemiz; yemek, içmek, uyumak gibi çok cüzi eylemlerden ibaret. Bizse çoğu zaman bunun farkında bile değiliz öyle değil mi? Ne zaman ki işleyişte ufak tefek aksamalar yaşıyoruz, o zaman biliyoruz ki bizim rutin olarak gördüğümüz ve farkında olmadığımız işler ve işleyişler çok önemliymiş. Bütünün önemli bir parçasıymışlar ve onların aksaması -ister bedenimizde ister dış dünyamızda- işleyişi bozuyormuş ve yaşam kalitesini düşürüyormuş. Kaybedince kıymetini anlıyoruz belki de.

Tabi ki yaşantımızda başımıza olumlu ya da olumsuz her ne gelirse onlar bizim için bir tecrübe. Bu sayede yapılması ve yapılmaması gerekeni öğreniyoruz. Kime güvenebileceğimizi ve nelere karşı, ne zaman temkinli olmamız gerektiğini fark ediyoruz. Yaşadığımız ve bizi zorlayan tüm bu deneyimler, bir yandan bazen kalbimizi incitirken ruhumuzu güçlü kılıyor öte taraftan.

Hakkımızda konuşulanları duyuyoruz olumlu ya da olumsuz. Olumlularla gururumuz okşanırken olumsuz söylemlere kızıyoruz. Elbette kızmadan önce hakkımızda konuşulanlara objektif bir şekilde yaklaşıp onlardan pay çıkartabilirsek kendimize kazanç sağlayabiliriz bu söylemlerden. Yani önce kendi bakışımız güzel olsun. Eğer güzel bakarsak güzeli görürüz, güzellikleri gösteririz, güzellikleri yansıtırız.

Hayat defterinde herkes kendine ayrılan satırlara yazıyor, kendi sayfasını dolduruyor. Orada yazılanların düzgünlüğü ise önce kendilerini ilgilendiriyor. Kimi zaman da bazıları kendine ayrılan sayfayla yetinmeyip başkalarının sayfalarına yazmaya, müdahale etmeye çalışıyor. Buna engel olmak ise tabi ki bizim elimizde. Sınırlarımızı iyi belirlersek bu müdahalelerin de önüne geçmiş oluruz kanaatindeyim. Kısacası içinde yer aldığımız harika işleyen sistemde hayatımızı güzelleştirmek, aslında yine de çoğunlukla bize bağlı.

Hayatınıza güzellikler katmak dileğiyle.

 

bir çizgi çiz

adını sen koy

ister sınır

ister yol

istersen durak

senin dünyan

senin sayfan

kalem oynat

istediğin gibi

nokta da senden

virgül de

söz de senden

söylem de

bir çizgi çiz

adını sen koy…

Bakmadan Geçme