• Haberler
  • Asayiş
  • Adalet Bakanı Tunç, Barış Pehlivan’ın özgürlüğünü savunmak için kurulan CHP heyetiyle görüşmeyecek

Adalet Bakanı Tunç, Barış Pehlivan’ın özgürlüğünü savunmak için kurulan CHP heyetiyle görüşmeyecek

Gazeteci Barış Pehlivan, yaptığı bir haberde Libya’da öldürülen MİT mensubunun ismini sansürleyerek vermesine rağmen suçlu bulunmuş,...

Gazeteci Barış Pehlivan, yaptığı bir haberde Libya’da öldürülen MİT mensubunun ismini sansürleyerek vermesine rağmen suçlu bulunmuş, ardından cezaevine gönderilmişti. 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Pehlivan, 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Pehlivan, kendisi hakkında açılan başka bir dava yüzünden 8 aylığına cezaevine gireceğini sosyal medya üzerinden paylaşmış, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Pehlivan’ın özgürlüğünü savunmak ve sağlamak için bir heyet kurulmuştu. Konu hakkında heyet başkanı Ali Mahir Başarır ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasında yapılması planlanan görüşme, Bakan Tunç tarafından iptal edildi.

Heyet içerisinde Başarır’ın yanı sıra Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Muğla Milletvekili Gizem Özcan ve Muğla Milletvekili Cumhur Uzun da bulunuyordu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme