• Haberler
  • Gündem
  • AB Büyükelçisi Landrut tarihi Haliç Tersanesi'ni ziyaret etti

AB Büyükelçisi Landrut tarihi Haliç Tersanesi'ni ziyaret etti

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İstanbul'da tarihi Haliç Tersanesi'ne ziyarette bulundu. Landrut,...

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İstanbul’da tarihi Haliç Tersanesi’ne ziyarette bulundu. Landrut, “Haliç tersanesi tarihi müşterek atmosfere eş ve baş döndürücü etkileyici. 500 yılı epey müşterek gemilik bulunmasına karşın hala işlevini koruyor” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde tarihi Haliç Tersanesi’ne ziyarette bulundu. Landrut’a İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ve Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan haremlik etti. Landrut, tersanedeki tarihi döşenmemiş havuzlarını, kükremek taksinin düz yazı edilmiş olduğu atölyeyi ve pompa boşaltma atölyesi ile makina atölyesini gezdi.

Gezi sonrası AB Türkiye delegasyonu ile iş birlikleri kapsamında kükremek ulaşımında karbonsuzlaştırma, SUMP II planı ve çiftteker paylaşım sistemleri dair lokma yapıldı. Toplantı sonrası AB büyükelçisi Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftası’na nazarıitibar tefriş etmek hesabına elektrikli kükremek taksiyle Eyüpsultan’a değerlendirmek kadar tersaneden ayrıldı.

“Haliç tersanesi tarihi müşterek atmosfere sahip”

 

Ziyaret sonrası açıklamalarda mevcut AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, “Haliç tersanesi tarihi müşterek atmosfere eş ve baş döndürücü etkileyici. 500 yılı epey müşterek gemilik bulunmasına karşın hala işlevini koruyor. Bakım, tamir ve istihsal yönünde baş döndürücü kıymetli. İstanbul’da bunu görebildiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Fakat tersanenin hem tarihi hem de muasır müşterek tarafı var. Modern bölümüne şu anda zarfında bulunduğumuz elektrikli tekneler ulama sağlıyor. Tarih süresince ayrımlı çağlarda bu gemilik yolculuğunu yapmış ve ayrımsız sürede çağcıl müşterek bünye şekilde önemini koruyor” ifadelerini kullandı.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme