• Haberler
  • 98 kadın sertifikalarını aldı

98 kadın sertifikalarını aldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş'e geldi. Dün gerçekleşen ziyarette Soyer’i Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş’e geldi. Dün gerçekleşen ziyarette Soyer’i Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü ve Ödemiş İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bakırlı ağırladı.

Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle çalışan kadınların çocuk bakımına destek sağlanması ve kadınlara meslek kazandırılması amacıyla düzenlenen Evde Çocuk Bakımı Kursu’nu başarıyla tamamlayan 98 kursiyer kadının sertifikalarını Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi’nde takdim etti.

Soyer, törende şunları söyledi: “Çoğunluğu kadın olan bir salonda onlara hitap etmek çok gurur verici. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Meslek Fabrikamız, Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 0-72 ay Çocuk Gelişimi ve Bakım Kursumuz 2 Aralık’ta başlayıp 8 Ocak’ta sona erdi. 136 kursiyerin katılımıyla haftada altı gün sekiz saat gerçekleşen kursumuzda başarılı olan 98 kursiyerimiz, sertifika almaya hak kazandı.

“Bu çalışma, kadınlarımız için ilk altın bileziktir”

Projenin en temel amaçları; kadınların iş gücüne katılımını ve çalışan kadınların istihdamını desteklemek, çalışan annelerin iş ve yaşam dengelerine katkı sağlamak, ebeveynlerin çocuklarını eğitimli çocuk bakıcılarına baktırması ve çocuk bakıcılarının sigortalı olarak çalıştırılmaları konusunda farkındalığı arttırmak. Bu çalışma, kadınlarımız için ilk altın bileziktir, devamı gelsin. Kadınlarımızın bileklerine ikinci, üçüncü bilezikleri Milli Eğitim’le, Halk Eğitim’le, belediyeyle hep beraber takmaya devam edelim. Çocuk Gelişimi ve Bakımı Kursumuzda başarılı olan herkesi yürekten kutluyorum. Bu projeye katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Soyer’in konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. Törenin hemen öncesinde Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Başkan Soyer’e hediyelerini takdim etti. Akabinde 98 kadın, sertifikalarını aldı.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme