• Haberler
  • Dünya
  • 84 Yaşındaki Kadının Karnında 40 Yıl Önce Oluşmuş Cenin Bulundu

84 Yaşındaki Kadının Karnında 40 Yıl Önce Oluşmuş Cenin Bulundu

Meksika’nın Durango eyaletinde, şiddetli karın ağrıları nedeniyle hastaneye başvuran 84 yaşındaki bir kadının vücudunda, tıp literatüründe...

Meksika’nın Durango eyaletinde, şiddetli karın ağrıları nedeniyle hastaneye başvuran 84 yaşındaki bir kadının vücudunda, tıp literatüründe nadir rastlanan bir durum olan “Litopedion” tespit edildi. Yapılan muayene sonucunda, kadının karnında 40 yıl önce oluşmuş bir ceninin bulunduğu ortaya çıktı. Uzman doktorlar, ceninin dış gebelik sonucu rahmin dışında gelişerek 40 haftaya kadar büyüdüğünü, ancak hamileliğin sona ermesine rağmen doğumun gerçekleşmemesi nedeniyle kadının vücudunda kaldığını açıkladı.

Bu ilginç olayda, kadının yaşının ilerlemiş olması nedeniyle ceninin çıkarılması için yapılacak cerrahi müdahalenin risk taşıdığı belirtildi. Litopedion olarak adlandırılan bu durum, nadir görülen bir tıbbi fenomendir. Bu durumda, dış gebelik sonucu oluşan bebek, anne karnında hayatını kaybetmesine rağmen vücut dışına atılamaz ve zamanla kireçlenerek vücudun koruma mekanizması tarafından çevrelenir. Böylece ölü fetüsün annenin sağlığını tehdit etmesi engellenmiş olur.

SOSYAL MEDYA

Bakmadan Geçme