7den 70 e eğlenceli E-spor 'HADO'

Geleceğin sporu Hado, Bilgisayar oyunlarının ve sporun birleşimi ile doğmuştur. Aşağıdaki videomuzda da Hado’yu oynayanlarının keyifli...

Geleceğin sporu Hado,

Bilgisayar oyunlarının ve sporun birleşimi ile doğmuştur. Aşağıdaki videomuzda da Hado’yu oynayanlarının keyifli anlarına şahitlik edebilirsiniz.

Hado’da kalkan ile kendinizi savunuyor, enerji topları ile diğer rakiplerinizi vurmaya çalışıyorsunuz. Takımlar 3 kişiden oluşuyor ve karşılaşma 80 saniye sürüyor. En çok sayı alan takımda şampiyon oluyor.

https://youtu.be/hY2LY369M2k

MADDELER HALİNDE “HADO”

-Hado, basit bir şekilde; ‘Yakan Top’ ya da ‘Yakar Top’ olarak da bilinen oyunun arttırılmış gerçeklikle oynanan versiyonu olarak da tanımlanabilmektedir.

-Hado, diğer sanal oyunlardan farklı olarak hali hazırda 6 farklı ülkede beden eğitimi derslerinde bir sanal spor branşı olarak yer almaktadır.

-Hado’nun 2032 Olimpiyat Oyunları’na kadar spor branşı olarak yer alması hedeflenmektedir.

-Hado Türkiye, 22 Ekim 2019 tarihinde Sportant firmasının girişimiyle Türkiye’ye giriş yapmış, ardından Tekno Spor A.Ş. girişimlerini sürdürmüştür.

-Tekno Spor A.Ş. firması, HADO’nun Türkiye haklarının yanı sıra 28 ülkenin daha lisans haklarını elinde bulundurmaktadır.

Mutlu Duman

Bakmadan Geçme