• Haberler
  • Siyaset
  • 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? Mansur Yavaş Açıkladı…

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? Mansur Yavaş Açıkladı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplu taşıma ile ilgili “Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir....

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplu taşıma ile ilgili “Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

Özel Halk Otobüsleri Birliği, maliyet artışlarını gerekçe göstererek Ankara’da 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma uygulamasını sonlandıracağını söyledi.

Haber

İLLER İÇİN KARAR 15 EKİM’DE VERİLECEK

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı açıklamasında, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da şehit-gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahibi olanları taşımama kararı aldıklarını söyledi.

Belediyelerin kendi araçlarının kendi bütçelerinden karşılandığını ve özel halk otobüsçülerinin araçlarının zararlarını kendi ceplerinden ödediklerini belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği ile Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da salgın, tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda, 15 Ekim tarihinde tüm illerde ücretsiz binişlerin sonlandırılacağını söyledi.

MANSUR YAVAŞ’TAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Mansur Yavaş,

“Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme