• Haberler
  • 5000 yıllık lezzeti tattılar

5000 yıllık lezzeti tattılar

Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulu öğretmenlerinden Gülden Buldan ile Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Çiftçi'nin...

Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulu öğretmenlerinden Gülden Buldan ile Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Çiftçi’nin yürüttüğü eTwinning projesi olan “Ben onu hiç yemedim’ çalışması kapsamında okul öğrencisi 150 minik, tatmadıkları lezzetlerle buluştu. Öğrenciler, şimdiye kadar tatmadığı lezzetlerin nereden geldiğini, neyden yapıldığını, hangi bölgeye de ait olduğunu öğrenerek hem zamanda yolculuk yaptı hem de yemek kültürü hakkında bilgi edindi.

Okulda tanıtılan lezzetlerden bir tanesi de beş bin yıllık geçmişi ile Türk içeceği olarak adlandırılan kefir oldu. Kefirin Orta Asya’da göçebe yaşamdaki Türklerden kalma bir içecek olduğunu; at, kımız, keçi ve koyun sütünden yapıldığı bilgisine de sahip olan öğrenciler, sınıfta kefir mayalayıp içerek bağışıklık sistemlerini de güçlendirdi. Yalnızca kefir değil, pek çok geleneksel lezzeti de tadan öğrenciler adına devam eden ‘Ben onu hiç yemedim’ çalışması kapsamında minikler; heybeli çorba, mantı ve pancar turşusunun da hem tarihini öğrendi hem de tatma imkanı buldu.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme