• Haberler
  • Genel
  • 4 Türk savunma şirketi, ABD dergisinin “dünyanın ilk 100 savunma şirketi” listesine girdi

4 Türk savunma şirketi, ABD dergisinin “dünyanın ilk 100 savunma şirketi” listesine girdi

Sputnik’in haberine göre ABD dergisi Defense News, savunma sanayi satışlarını esas alarak bir liste hazırladı. Dergi,...

Sputnik’in haberine göre ABD dergisi Defense News, savunma sanayi satışlarını esas alarak bir liste hazırladı. Dergi, hazırladığı “dünyanın ilk 100 savunma şirketi” listesine, Türkiye’nin 4 savunma şirketini de ekledi.

Kendisini “dünyanın savunma karar vericileri için yetkili, bağımsız, profesyonel haber kaynağı” olarak tanımlayan derginin listeye eklediği Türk şirketleri ise Aselsan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Roketsan ve Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. oldu.

Aselsan listede geçen yıl 49. sırada kendine yer bulurken, bu yıl 47. sıraya yükselmiş durumda.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ise 67. sıradan 58. sıraya yükselirken, Roketsan 86. sıradan 80. sıraya sıçradı. Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. ise, 100. sıraya yerleşerek listede ilk defa kendine yer buldu.

Bu 4 şirketin gelirleri 2022 yılında sırasıyla 2 milyar dolar, 1,48 milyar dolar, 873.3 milyon dolar ve 443.5 milyon dolar oldu.

Listenin 1.si Lockheed Martin ise 63.3 milyar dolarlık gelir sağladı. Onu 39.6 milyar dolar gelir sağlayan RTX ile 32.4 milyar dolarla Nortrop Grumann takip etti.

Listedeki ilk 10 firmanın altısı ABD, 3’ü Çin, 1’i ise İngiltere merkezli oldu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme