• Haberler
  • Ekonomi
  • 4 Temmuz itibarıyla akaryakıta 2 lira 11 kuruş zam gelmesi bekleniyor

4 Temmuz itibarıyla akaryakıta 2 lira 11 kuruş zam gelmesi bekleniyor

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, brent petrol fiyatlarında dalgalanma yaşanıyor ve bu durum benzin ve motorin fiyatlarının...

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, brent petrol fiyatlarında dalgalanma yaşanıyor ve bu durum benzin ve motorin fiyatlarının da değişkenlik göstermesine sebep oluyor. 4 Temmuz Salı gününden itibaren benzin fiyatlarına 2 lira 11 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Bu zam ile birlikte İstanbul’da benzinin litresi 26 lira 19 kuruş, Ankara’da ise 26 lira 64 kuruş olacak.

Vatandaşlar, brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor.

Benzin fiyatlarındaki artışla birlikte İstanbul’da 26 lira 19 kuruş, Ankara’da 26 lira 64 kuruş ve İzmir’de ise 26 lira 66 kuruşluk bir fiyatla satılması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişikliklere göre rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları tarafından belirlenen fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük farklılıklar gösterebilmektedir.

EPGİS, fiyat değişikliklerini duyurmayacağını açıklamıştı
EPDK’nın, fiyat değişikliklerini açıklayan tek sendika olan EPGİS’e karşı suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonuçlanana kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu.

HABERMERKEZİ

Bakmadan Geçme