382 gün aç kalan insan

27 yaşında İskoçyalı Angus Barbieri, aşırı kilolarından şikayetçi olduğu için Dundee Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurdu. Başvuru...

27 yaşında İskoçyalı Angus Barbieri, aşırı kilolarından şikayetçi olduğu için Dundee Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurdu. Başvuru yaptığında Barbieri 207 kiloydu. Doktorlarının verdiği öneriyle hızla kilo verebilmesi için 40 günden az açlığı kapsayan bir diyete başladı.

40 gün boyunca kilo verdiğini fark eden Angus Barbieri, bu açlığı sürdürmek istediğini ve ideal kilosu 82’ye gelen kadar devam etmek arzusunu doktorlara bildirdi . Doktorlar, Barbieri’nin bu isteğini sürekli gözlem altında olması koşuluyla kabul etti.

Barbieri açlığı boyunca çoğunlukla evde kaldı. Kalan zamanında da hastaneye giderek doktorların istediği testleri yaptırdı. Doktorlar Barbieri sürekli gözlem altında tuttu. Çünkü bu tarz uzun süreli açlık diyetlerinde belgelenmiş ölüm vakaları vardı.

Bu ölüm vakaları Barbieri gibi kilo vermeye çalışırken gerçekleşti. Açlık sırasında 2 kişi kalp yetmezliğinden, bir kişi ince bağırsak tıkanıklığından, 2 kişi de açlığın bitiminden sonra tekrar beslenme sendromu nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Doktorların tavsiyesi üzerine Barbieri, çeşitli vitamin ve sodyum, potasyum takviyeleri de kullandı. Bu dönemde maden suyu, şekersiz çay, kahve gibi kalori içermeyen sıvıları tüketti. Barbieri’nin kan şekeri iyice düştü ve sadece 37 ile 48 gün arasında 1 kez dışkı yapabiliyordu.

Metabolizma hızı yavaşlığa alıştığında ise herhangi bir olumsuz etki yaratmadı. 11 Temmuz 1966 yılında Angus Barbieri, 125 kilo verdi ve 82 kilo ile açlığını tamamladı.

382 günlük açlığının sonunda bir dilim yağlı ekmek, bir haşlanmış yumurta ve bir fincan kahve ile kahvaltı yaptı. Barbieri yemeğinden çok zevk aldığını ve çok tok olduğunu belirtti.

 

Haber Merkezi 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme