• Haberler
  • Dünya
  • 300’den fazla sayıda göçmen taşıyan tekneler kayıp

300’den fazla sayıda göçmen taşıyan tekneler kayıp

2 hafta önce Senegal’den yola çıkıp Kanarya Adaları’na doğru ilerleyen ve içerisinde 300’den fazla göçmen taşıyan...

2 hafta önce Senegal’den yola çıkıp Kanarya Adaları’na doğru ilerleyen ve içerisinde 300’den fazla göçmen taşıyan 3 tekne, Atlantik okyanusunda kayboldu.

Caminando Fronteras isimli ve İspanya merkezli sivil toplum kuruluşunun sözcüsü Helena Maleno, Reuters’e verdiği demeçlerde 2 hafta önce Senegal’den yola çıkan ve 300’den fazla göçmen taşıyan üç geminin, Kanarya Adaları’na doğru ilerlerken Atlantik Okyanusu’nda kaybolduğunu bildirdi.

Gemilerden biri yaklaşık 200 göçmen taşırken, diğer ikisinden bir yaklaşık 65, en küçüğü ise 60 kadar göçmen taşıyor. Maleno’nun demeçlerine göre aileler, göçmenlerin durumundan endişe ediyor. Teknenin kaybolduğu yer, son yıllarda düzensiz göçmen taşınmasında en sık kullanılan rotalardan birinin üzerinde yer alıyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’nün verdiği bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Kanarya Adaları’na ulaşmaya çalışan ve 22’si çocuk olmak üzere 559 göçmen öldü. İspanya merkezi sivil toplum kuruluşuna göre ise, geçen yıl aynı güzergahta ölen göçmenlerin sayısı 1784.

haber merkezi

Bakmadan Geçme