'30 yıldır canımız yanıyor'

Madımak'ın yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan, 33 aydınımızı yitirmenin acısının...

Madımak’ın yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan, 33 aydınımızı yitirmenin acısının hala hissedildiğini vurguladı. Turan,  “Madımak Katliamı, yakın tarihimizin en can yakıcı, en üzücü olaylarından birisidir. Yitip giden canlarımız kadar halen adaletin yerini bulmaması da 30 yıldır canımızı acıtmaktadır. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu acı olayda 33 aydınımızı yitirmenin derin üzüntüsünü ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz. Madımak Katliamı gibi, Maraş Katliamı gibi, Çorum Katliamı gibi toplumsal infial olayları ülkemizi karanlıklara boğmak isteyenlerin eseridir. Bu ortak acılardan, ülke olmanın, millet olarak bir arada aynı topraklarda yaşamanın anlamını ve değerini doğru değerlendirmek adına dersler çıkarmalıyız. Böyle acıların bir kez daha yaşanmaması adına kardeşçe yaşamanın değerini çok iyi bilmeliyiz. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük acısını yaşatanlar sadece aydınlarımıza değil Cumhuriyetimizin aydınlığına da kast etmişlerdir. Gözü dönmüş organize cehaletin 30 yıl önce Madımak Oteli’nde yaktığı ateşten yükselen kara dumanların içerisinde canlarımızı yitirsek de o kara dumanlar Cumhuriyet’in ışığını, aydınlığını boğmaya yetmemiştir. Şiirler yazıp türküler yakanlara kıyan hain odaklar, biz Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları var olduğu sürece hiçbir zaman hain amaçlarına ulaşamayacaktır. Ne yazık ki, yitirdiğimiz aydınları geri döndürmek ve sevenlerinin acısını dindirmek mümkün değil. Ancak geride kalan 30 yılda olayın faillerinin önemli bir kısmının yakalanamamış ve cezalandırılmamış olması da dikkat çekicidir.  Gerçek sorumluların açığa çıkarılması bir türlü sağlanamazken gelinen noktada katillerin avukatlarının mevcut iktidar partisi tarafından milletvekili yapılması da Madımak’ta adaletin bir türlü niye tecelli edemediğinin açık bir göstergesi olmuştur. Katliamın firari sanıklarının da zaman aşımından yararlandırıldığı da unutulmamalıdır. Geciken adalet, adalet değildir. Madımak’ta işlenen insanlık suçunda parmağı olanlar adalet önünde hesap vermelidir” şeklinde konuştu.

‘SAYGIYLA EĞİLİYORUM’

Mustafa Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “UnutMADIMAKlımda” diyenler olarak bizlere düşen görev, bu topraklarda böylesi acıların bir daha yaşanmaması için çaba göstermek, Cumhuriyetimizin kazanımlarını aşındırarak ülkemizi karanlığa boğmak isteyen gerici zihniyete karşı sonuna kadar direnmektir. Fikirleri ve inanışları uğruna, Sivas’ta canice yakılarak öldürülen tüm aydınlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, yakınlarının ve sevenlerinin acılarını paylaşıyorum.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme