3 milyar dolar sahte para ele geçirildi

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bulunan bir matbaaya operasyon düzenledi. Matbaada sahte para...

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bulunan bir matbaaya operasyon düzenledi. Matbaada sahte para basıldığı ortaya çıktı.

Sahte para üretimi ile ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı. Matbaada yapılan arama sırasında 50 ve 100 dolarlık banknotlar halinde 2 milyon 942 bin 50 değerinde sahte dolar ve 12 bin sayfa özel kağıt ele geçirildi. Özel kağıtlar 100 dolarlık sahte banknotlara dönüştürülecek, bu şekilde 12 milyon değerinde sahte dolar daha basılacaktı.

Matbaada sahte dolar basımında kullanılan pek çok materyal de ele geçirildi. Hologramların bulunduğu şeffaf naylonlara, banka çeklerine, kamera kayıt cihazlarına, dizüstü bilgisayarlara, 2 hard diske, 3 flaş belleğe, 2 mor ışığa, 19 yazıcıya ve tarayıcıya, çok sayıda tonere, kağıt kesim makinesine, iki para sayma makinesine, Benjamin Franklin sureti bulunan baskı kalıbına, 6 kap içerisinde sahte para yapımında kullanılan kimyasal maddelere el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheli, adli kontrol şartıyla salındı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme