• Haberler
  • Ekonomi
  • 25 Maaş İkramiye Veren Patron: İyi Patron Olunmaz, İyi İnsan Olunur

25 Maaş İkramiye Veren Patron: İyi Patron Olunmaz, İyi İnsan Olunur

Ahmet Yüce , Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’ya yaptığı açıklamada, kökeninin simitçilik veya boyacılık gibi zorluklarla dolu...

Ahmet Yüce , Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’ya yaptığı açıklamada, kökeninin simitçilik veya boyacılık gibi zorluklarla dolu olmadığını ancak ailesinden varlıklı bir şekilde doğduğunu ifade etti. Ancak kendisinin simitçilik veya boyacılık gibi mesleklerden gelip başarıya ulaşan insanları anlamadığını belirtti. Onların zorluklarını yaşamış olmalarına rağmen çalışma arkadaşlarını yokluktan gelmiş gibi ezmemeleri gerektiğini vurguladı ve zenginliğini onlarla paylaşmanın önemini dile getirdi.

Yüce, Müge Anlı’nın hayranı olduğunu ve onun programıyla güne başladığını açıkladı. Ayrıca Türkiye’nin tek iyi patronunun Ferit Şahenk olduğunu düşündüğünü belirterek onun vizyon sahibi, kibar, mütevazi ve dost biri olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin “İyi bir patron nasıl olunur?” sorusuna ise Yüce, “İyi patron olunmaz, iyi insan olunur” şeklinde cevap verdi. Ona göre önce iyi bir insan olmak, başkalarına değer vermek ve insanca davranmak, iyi bir patron olmanın anahtarıydı.

Çalışanlarına verdiği 25 maaş ikramiye konusuna gelince, Yüce, bu durumun gayet normal olduğunu ve insanların neden bunu büyüttüğünü anlamadığını dile getirdi. Ona göre, iş arkadaşlarıyla birlikte kazanmak ve paylaşmak önemliydi. Hedefinin, hep birlikte insanca yaşamak ve mutlu olmak olduğunu belirtti.

Ahmet Yüce, patronlara seslenerek, kökenlerinden gelmeyen mesleklerden gelmiş gibi yaparak çalışanlarını ezmelerine anlam veremediğini ifade etti. Onlara, çalışma arkadaşlarıyla zenginliklerini paylaşmaları gerektiğini hatırlattı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme