24 saatte 20 füze atıldı

Açıklamada, Rusya’nın 62 hava saldırısı ve 4 Şahed tipi hava aracı kullandığı bilgisi paylaşıldı. Ancak, tüm...

Açıklamada, Rusya’nın 62 hava saldırısı ve 4 Şahed tipi hava aracı kullandığı bilgisi paylaşıldı. Ancak, tüm hava araçlarının Ukrayna kuvvetleri tarafından imha edildiği ifade edildi.

Rus birliklerin Ukrayna askerlerinin yerleşim yerlerine 68 kez çok namlulu füze sistemlerinden ateş açtı bu saldırılar sonucu ölü ve yaralıların olduğu ve sivil altyapı tesislerinin tahrip olduğu belirtildi.

Son 24 saat içinde Rusya ve Ukrayna birlikleri arasında 30’dan fazla çatışmanın meydana geldiğinin altı çizildi.

Ukrayna hava kuvvetlerinin ise Rus askerlerinin yoğunlaştığı bölgeleri 7 kez bombaladığına dikkat çekildi, Ukrayna füze ve topçu birliklerinin de Rusya’ya 2 hava komuta merkezi, 5 askeri personel, silah ve silah toplama muhafazası, 4 ateşleme mevzisindeki topçu aracını, 5 deposunu ve bir radyo elektronik harp istasyonunu vurduğu bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya’nın Harkov bölgesindeki Kupyansk kaynaklı bir kan nakli merkezini güdümlü hava bombasıyla vurduğunu belirterek, “Ölü ve yaralılar var” açıklamasında bulundu. Ancak, saldırılarda ölen ve yaralananlara ilişkin henüz resmi bilgi verilmedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme