• Haberler
  • ihale
  • 21. Dönem İzmir İl Genel Meclis üyeleri bir araya geldi

21. Dönem İzmir İl Genel Meclis üyeleri bir araya geldi

İl Özel İdarelerinin geçmiş, 1864 yılında Tuna Vilayeti için çıkarılan Vilayet Nizamnamesi ile başlıyor. Daha sonra...

İl Özel İdarelerinin geçmiş, 1864 yılında Tuna Vilayeti için çıkarılan Vilayet Nizamnamesi ile başlıyor. Daha sonra 13 Mart 1913 tarihinde İdare-i Umumiye-i Vilayet Kanunu Muvakkati adı ile bütün yurtta hayata geçiriliyor. 1864 yılını İl Özel İdarelerinin kuruluşu olarak kabul edersek 150 yıllık bir geçmişi var. 1913 yılında bütün yurtta uygulanmaya başlandığını düşünürsek İzmir’de de İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi, 100 yıllık bir geçmişe sahip.

TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile İzmir İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi de ülkemizdeki diğer 29 İl Özel İdaresi ile birlikte son buldu. Böylece 100 yıllık bir ulu çınar, 30 ilde 30 Mart 2014 tarihinde sona erdi. Sadece yapılan hizmetler kaldı.

Son beş yılda yaptığımız hizmetlere şöyle bir göz atarsak 21. Dönem İl Genel Meclisi olarak görev yaptığımız 2009-2014 yılları arasında 332 birleşim gerçekleştirildi. 2242 karar alındı. Harcadığımız 693 milyon TL ile İzmir’in 30 ilçesi ve 597 köyüne önemli hizmetler gerçekleştirdik.

21. Dönem İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla ayrı siyasi partilerden seçilmiş olmamız nedeni ile zaman zaman fikir ayrılığına düştüğümüz, tartıştığımız konular olmuştur ancak hiçbir zaman seviyesiz davranışlarda bulunmadık. Seçilmiş arkadaşlarımızın ortak istekleri, seçilmiş oldukları ilçelerine güzel hizmetler götürmektir.

21. Dönem İl Genel Meclisi üyeleri olarak ayrı ayrı siyasi partilerden seçilmiş olsak da bir aile gibiydik ama ne var ki 30 Mart 2014 tarihinde 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Türkiye’nin 30 il genel meclisinin kapatılmasıyla beş sene görev yaptığımız arkadaşlarımızla bir araya gelelim, hasret giderelim, anılarımızı tazeleyelim istedik. Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Tire ve Torbalı olmak üzere Küçük Menderes’in beş ilçesinin İl Genel Meclisi üyeleri olarak Tire-Kahrat’ta “Bir akşam yemeği yiyelim” düşüncesi ile bir araya gelerek ayrı kaldığımız yıllar içerisinde neler yaptığımızı konuştuk.

Ebediyete intikal eden üç İl Genel Meclisi üyesi arkadaşımızı rahmetle andık. Koronavirüsün hayatımız üzerindeki olumsuzluklarını, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de yaşadığımız İzmir Depremi’ni konuştuk.

Güzel bir akşam yemeği oldu. Bu yemeğin her yıl ayrı ayrı ilçelerde yapılması kararını aldık. 150 yıllık bir geçmişi olan İl Genel Meclisi’nin kapatılmasıyla biz de son İl Genel Meclisi üyeleri olarak tarih sayfalarında yerimizi aldık.

Bakmadan Geçme