2022′ de Türkiye rekor kırdı

Visa Akdeniz Turizm Analizi' nin 2022 yılı verileri açıkladı. Bu analize göre, Visa Akdeniz Turizm 2022...

Visa Akdeniz Turizm Analizi’ nin 2022 yılı verileri açıkladı. Bu analize göre, Visa Akdeniz Turizm 2022 yılında Türkiye turizmin’ de hem Akdeniz bölgesi ziyaretçi sayısı bakımından, hem de harcamalar bakımından rekorlara imza attığı bir yıl olduğunu belirtti.

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerden İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz, Yunanistan, Malta ve Hırvatistan’daki turistlerin harcamalarını da araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi, Türkiye’nin 2022 yılında bu ülkeler arasında en çok büyüyen pazar olduğunu ifade etti.  Buna göre, 2022 yılında Akdeniz bölgesindeki bu ülkelerin kartlı ziyaretçi sayısı, pandemi öncesi son “normal” yıl olan 2019’a göre %17 arttığı görüldü, Türkiye’de ise bu %43 olarak tespit edildi. Turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar Akdeniz’de %43 oranında artarken bu oran Türkiye’de %90’a kadar yükseliş gösterdi. Kart başına harcamalar da ise durum Akdeniz bölgesinde %22 yükseliş gösterirken, Türkiye’de bu büyüme %32 olarak meydana geldi. Bu veriler, 2022 yılında Akdeniz’in turizmdeki yıldızının Türkiye olduğunu söyledi.

Ayrıca, Türkiye’ye ziyaret amaçlı gelen ilk üç turizm ülkesi sırasıyla İngiltere, Amerika ve Almanya’dan gelen turistler olduğu söylendi. Öte yandan, kartlarıyla en çok harcama yapan ilk üç ülke ise sırasıyla Amerika, İngiltere ve Suudi Arabistan’dan gelen turistler oldu.

Haber Merkezi

 

 

 

Bakmadan Geçme