• Haberler
  • 19 Mayıs programla kutlandı

19 Mayıs programla kutlandı

İzmir Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 24 kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazası nedeniyle...

İzmir Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 24 kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin eğlence bölümlerinin kaldırılması kararı alınırken bayram, Ödemiş’te Belediye Kültür Merkezi’nde Ödemiş Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı 19 Mayıs etkinliği ile kutlandı.

Ödemiş Anadolu Lisesi’nin edebiyat öğretmenleri Ali İrfan İç, Özaltın Özkök, Hülya Güleç, Ebru Eren, Serpil Talu, Kübra Kayaturan Seyit ve Haluk Seyit’in hazırladıkları program kapsamında gençlik adına konuşma, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Oratoryo gösterisi,  Atatürk posterinin  oluşturulması ve ödül töreni yer aldı.

“Gelecek gençlerimizin elindedir”

Ödemiş İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk‘ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. yıldönümünü kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliği’ne bayram olarak armağan edilmiştir.

19 Mayıs, gençlik demek; gençlik, gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Atatürk, gençlerle ilgili bir sözünde, “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” ifadesinde bulunmuştur.

Sevgili gençler, siz Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.

Bir milleti millet yapan en önemli özelliklerden birisi; geçmişinden günümüze, günümüzden de geleceğe aktaracak olduğu kültürel değerlerdir. Tarih göstermiştir ki vatanına, milletine, bayrağına, tarihine, kültürüne, inançlarına, örf ve adetlerine sahip çıkmayan bir devlet, tarih sahnesinden silinip gitmiştir. Biz biliyoruz ki gelecek gençlerimizin ellerindedir, gençlerimizi eğitmek yani geleceğimizi şekillendirmek de bizlerin elindedir. Bunun da yolu eğitimden geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme