1500 tohum topu toprakla buluştu

Marmaris Atatürk İlköğretim Okulu’nun 1. sınıf öğrencileri, doğa dostu bir davranış sergiledi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında...

Marmaris Atatürk İlköğretim Okulu’nun 1. sınıf öğrencileri, doğa dostu bir davranış sergiledi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Bilim Parkı’nda çamuru tohum toplarına dönüştürdüler ve Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği’nin verdiği yaklaşık 1500 tohum topunu İçmeler mahallesi tepelerine attılar. Etkinliğe Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları da katıldı.

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş, öğrencilere tohum toplarının nasıl ve nereye atılacağını anlattı. Mevsim nedeniyle fidan dikim zamanının bittiğini ancak tohumların sonbaharda filizlenmesi için toprağa serpilmesi gerektiğini belirtti. Amacın, çocukların ileride büyüdüklerinde kendileri ve dikilen fidanlarla gurur duymalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Demirtaş, yeniden yemyeşil bir Marmaris hedeflediklerini söyledi.

(İHA)

 

 

Bakmadan Geçme